2Cellos na Kalemegdanu

Autor:

20.04.2018 11:21

Foto:

Foto:



Slavni virtouzi na violončelima Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao 2CELLOS, nastupiće 8.septembra u Beogradu, i prirediti koncertni spektakl na otvorenom, na Kalemegdanu.

Објава коју дели 2CELLOS (@2cellosofficial) дана 25. Дец 2017. у 1:44 PST

Muzička priča popularnog dvojca počela je pre pet godina kada su momci odsvirali famozni "Smooth Criminal" Majkla Džeksona i snimili spot, a pošto su na YouTube kanalu brzinom svetlosti izbrojali pet miliona pregleda, iste godine potpisali su ugovor sa Sony Masterworks, a zatim ušli u studio i objavili svoj prvi album.

U Beograd se vraćaju sa poslednjim albumom "Score", koji je snimljen u Engleskoj s londonskim simfonijskim orkestrom. Ovog puta Luka i Stjepan donese i neke nove stilove ali će naravno svirati i planetarne melodije, kao i klasike napisane za savremene filmove i televiziju.

Sveži i drugačiji, a ipak svoji i prepoznatljivi. Pet godina iz snova je iza njih, ali njihova karijera i dalje kontinuirano raste. Iza Luke i Stjepana je više od 10 miliona posetilaca iz celog sveta i taj fenomenali put se i dalje nastavlja.