Najpopularniji dezen: "Karo"okršaj poznatih dama (foto)

Autor:

05.12.2017 22:24

Foto:

Foto:



Bez sumnje, dezen koji je osvojio modni svet ove jeseni i zime jeste karo. Sve prestižne modne kuće su ga uvrstile u svoje kolekcije, a poznate dame se ne pojavljuju u javnosti bez makar jednog kariranog detalja.

Kvadratići svih veličina i boja već decenijama unazad su prisutni u modi. Mnogi ovaj dezen već smatraju klasikom, a u odnosu na postojeće trendove, menja se i njegova zastupljenost. Nekada se IN samo karo detalji, a ove sezone kaputi ovog dezena su apsolutni "must have".

To dobro znaju i poznate dame, od pripadnica kraljevskih porodica, preko modnih ikona i prvih dama. Ali, svaka od njih karo nosi u svom stilu.

Vojvotkinja od Kembridža poznata je po svedenoj eleganciji, a upravo u takvom stilu je i kaputić u kojem se Kejt Midlton nedavno pojavila. Jednostavan model i uvek popularna sivo-crna kombinacija i ovog puta su se pokazale kao odličan izbor.

Omiljeni odevni komad prve dame Francuske, pored kratkih haljina, zasigurno je sako. Brižit Makron najčešće bira modele modernih krojeva i zagasitih boja, ali nedavno se pojavila u potpuno drugačijem modelu. Krupna karo šara upadljivih boja i zlatni dugmići podesetili su na na devedesete godine prošlog veka.


Ni legendarna Ana Vintur nije odolela popularnom dezenu. Nej izbor je bila haljina jarkih boja i krupnog karo printa.

Maja Gašić

Autor