Crna Gora

Pogled s visine - avanture u jesen

Autor:

29.11.2023 14:00

Foto: Promo

Foto: Promo

Ako ove jeseni planirate da pobegnete u toplije krajeve, Crna Gora je idealno mesto za vaš odmor



Jesen je idealno vreme da pobegnemo u toplije krajeve dok nam zima još ije pokucalala na vrata.

Topli dani i lišće koje šušti pod nogama u nama bude želju da bar na kratko otputujemo i zaboravimo svakodnevicu. Zašto se onda ne biste upustili u jesenju avanturu i ostvarili svoje dugoželjeno putovanje.

Ukoliko ste ljubitelj mora i šuma talasa, još imate priliku da se otisnete i uživate u toplim jesenjim danima dok ispijate kafu ili omiljeno piće s pogledom na more.

Promo

 

Pogotovo kada su Crna Gora i more na samo 45 minuta od vas uz mnoštvo letova koji su dostupni gotovo za svaki džep.

Avion je najsigurnije i najkomfornije prevozno sredstvo, a jeftini letovi koje lako možete pronaći sve su pristupačniji.  Bilo da se odlučite da otputujete na nekoliko dana ili na vikend, a još se dvoumite, predstavljamo vam nekoliko destinacija zbog kojih bi trebalo da spakujete kofere i iskoristite lepo vreme pre dolaska zime.

Porto Montenegro za uživanje u zalasku

Porto Montenegro nalazi se u okviru Tivta i moglo bi se reći da je svojim otvaranjem privukao turiste iz celog sveta. Mnogi ga nazivaju i crnogorskim „Monte Karlom” upravo zbog aktraktivnog šetališta i velikog broja usidrenih brodova i jahti koji krase ovaj deo jadranske obale.

Iako je Porto Montenegro deo Tivta, izgleda kao da je ova glamurozna četvrt ukrala šarm ovom primorskom mestu. Stoga i ne čudi izuzetno bogat kulturno-umetnički sadržaj i brojne manifestacije koje se održavaju kako leti tako i zimi.

More ne bi imalo specifičan šarm bez plaža, pa su i one dragulj ovog primorskog mesta. Ukoliko niste ljubitelj vožnje, a pitate se kako doći do Porto Montenegra, direktna linija i avion Beograd-Tivat za samo 45 minuta omogućiće vam da osetite čari ovog predivnog primorskog mesta i uživate u njegovom glamuru i ambijentu.

Budva - Gde istorija priča svoju priču

Budva spada u najpopularnije turističke destinacije, kako među mladima tako i među starijom populacijom.

Spoj modernog i tradicionalnog  daje ovom primorskom mestu poseban šarm, pa je Budva omiljena destinacija za odmor cele godine. U samom centru Budve dominira venecijanska arhitetura, pa imate osećaj kao da ste u nekom primorskom mestu u Italiji.

Dok je zvezda ovog mesta Stari grad, koji potiče još od kraja 8. veka, okružen je zidinama, pa je pogled odavde neverovatan, pogotovo zalazak sunca. Budvanske plaže lako se mogu meriti sa evropskim, a poznate su i po dobrom provodu i festivalima koji se organizuju skoro do samog kraja jeseni. Udaljenost između Tivta i Budve je nekih 28 kilometara, pa vas od aerodroma do ovog čarobnog mesta deli samo pola sata vožnje.

Promo

 

Sveti Stefan

Ostrvo Sveti Stefan spada među najluksuznija letovališta na Crnogorskom primorju. Za ovo ostrvo se kaže da je jedinstveno jer predstavlja tri u jednom, ostrvo, grad i hotel. Često možete čuti da na ovom ostrvu letuje svetski džet set, koji leti koristi priliku da se opusti i uživa na Crnogorskom primorju. Ukoliko želite da posetite ovo ostrvo, potrebna vam je rezervacija, a prelepi vidikovac u neposrednoj blizini pružiće vam pogled na ostrvo koji ćete dugo pamtiti.

Da li znate koji grad u Crnoj Gori nazivaju muzejom na otvorenom 

U pitanju je Bar. On spada u onaj deo Crnogorskog primorja koji naprosto morate posetiti. Sa više od dvesta sedamdeset sunčanih dana godišnje, idelan je za sve koji vole aktivan odmor. Izgrađen u 20. veku u spoju modernog i tradicionalnog, ovaj prirodni gradić čuva pravi dragulj. Stari grad u Baru se slobodno može nazvati muzejom na otvorenom. Protkan duhom starih vremena, ovde možete videti Kapelu iz 14. veka, Citadelu, ali i maslinu staru više od 2. 000 godina. Prožet modernim i tradicionalnim, Bar je svakako mesto koje zaslužuje da ga posetite i uživate u lepoti koju pruža.

Samo vas avionske karte dele od ovih prelepih mesta za odmor, a njih lako i povoljno možete rezervisati preko sajta eSky.rs. Pronađite svoje mesto i uživajte u odmoru kakav zaslužujete.

Komentari. (0)

Loading