Izgubili ste čulo mirisa – postoji li adekvatna terapija?

Autor:

08.12.2021 15:02

Foto:

Foto:

Anosmija predstavlja gubitak čula mirisa i jedan je od prvih simptoma koji se javljaju kod obolelih od korona virusa.



Ne javlja se kod svih obolelih ovaj simptom, ali oni koji su imali iskustva sa gubitkom čula mirisa znaju koliko ovo stanje može biti neprijatno, pogotovo ako traje nekoliko nedelja. Naučnici su potvrdili da problem nastaje kada deo nosa koji je odgovoran za prijem signala o mirisu biva blokiran otocima mekih tkiva, ali i dejstvom samog virusa na receptore. Terapijska opcija koju lekari savetuju kod ovog poremećaja je alfa-lipoinska kiselina, snažan antioksidans koji poboljšava prokrvljenost malih krvnih sudova i samim tim poboljšava ishranjenost i osetljivost nerava. Zahvaljujući protivupalnom dejstvu alfa-lipoinske kiseline, smanjuju se upala i otok sluznice nosa, a krajnji rezultat svih nabrojanih pozitivnih efekata je brže vraćanje čula mirisa.

Proizvod R-lipoinn® je jedini proizvod na našem tržištu koji sadrži samo aktivni oblik alfa-lipoinske kiseline. Na taj način se obezbeđuje brz terapijski efekat i maksimalna iskoristljivost aktivnog oblika. Ovaj proizvod je dokazano efikasan kod anosmije, ali se vrlo često preporučuje i osobama koje osećaju trnjenje i peckanje u prstima, dijabetičarima u prevenciji nastanka komplikacija bolesti u vidu neuropatija, kod hroničnih neuropatskih bolova, ali i radi poboljšanja opšteg stanja organizma.

Način doziranja proizvoda R-lipoinn® je veoma jednostavan – uzimaju se jedna do dve kapsule jednom dnevno. Neophodno je održavati kontinuitet u primeni, odnosno uzimati terapiju svakodnevno, kako bi se ispoljio maksimalan terapijski efekat.

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading