Kako nastaju najlepše uspomene

Autor:

12.07.2017 09:39

Foto:

Foto:



Uspomene iz detinjstva su najčešća i najdraža sećanja, kao i ona koja nas oblikuju u ljude koji smo postali. Ona su ta koje ostavljaju dubok trag u našem biću, celom karakteru. Rado ih prizivamo u sećanje i prepričavamo, naročito sada kada je leto, pa imamo više vremena za sebe, opuštanje i prisećanje.

Razlog zašto se uz osmeh sećamo detinjstva je što je to često najsrećniji period naših života. Nema briga, odgovornosti koje idu uz odraslo doba... Sve što bi nedostajalo rešavali bi roditelji, Ili pak bake koje su za većinu prva asocijacija na leto i detinjstvo. Raspust i odlazak kod bake na nekoliko dana bili su nezaobilazni i obično su podrazumevali da vam ona priprema omiljene slatkiše i domaće sokove.

Svi se sećamo obaveznog spremanja zimnice sa njom. Biranje višanja na pijaci, ili pak odlazak u voćnjak i branje kiselkasto-slatkih plodova koji bi potom završili kao sok, i to po preciznom receptu koji se prenosio s generacije na generaciju. Onda cela kuća miriše na tek isceđene višnje. To su bili bezbrižni letnji dani uz domaći sok i igranje sa prijateljima do prvog mraka.

Ako su ukus domaćeg soka od višnje i dugo leto kod bake i vama asocijacija na sreću, uživanje i lepe trenutke onda ih sigurno želite preneti i na svoju decu, ali i podsetiti ih se sami. Detinjstvo možda ne možete vratiti, ali onaj dobar osećaj bezbrižnosti, makar kroz ukuse, možete...neXt Joy sa ukusom višnje će vas sasvim vratiti u ove dane jer ukusom sasvim podseća na domaći sok od višnje koji je obeležio makar jedan deo vašeg detinjstva.

neXt Joy višnja čeka da je dobro rashladite, poslužite svojim najdražima i zajedno uživate stvarajući neke nove letnje uspomene. I ne samo to, ponesite neXt Joy višnju sa sobom na neko putovanje jer dolazi u praktičnom pakovanju koje vam može biti uvek pri ruci. Neka vam bude podsetnik i na putu od posla do kuće i nazad da je leto najlepše godišnje doba obojeno najlepšim kiselo-slatkim ukusom višnje!

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading