STIL - urođena ili naučena stvar?

Autor:

31.08.2017 10:40

Foto:

Foto:



Često možete čuti da je urađeno sa stilom, ili – bez ikakvog stila. Šta je u stvari stil i kako se gradi? Stil je, kažu po knjigama, način izražavanja, ono po čemu se neko prepoznaje, razlikuje od drugih.

Stil je povezan sa ličnošću, ali svašta utiče na razvoj stila neke osobe: porodica, okruženje, prijatelji, moda... Kada neko ima izgrađen stil, on će lako da se nosi sa „raznim modama“ jer će zahvaljujući toj svojoj osobenosti da prilagođava modu sebi i neće biti rob trenda koji mu možda ne odgovara. Nije istina da „ili nemaš ili imaš stil“; stil može da se gradi, i menja se, prilagođava (sa) godinama. Pa zamislite sebe da se niste promenili od prvog razreda osnovne škole do sada?!

Biti svoj je ponekad jako teško, jer sve oko nas traži da se prilagođavamo, da pravimo ustupke. Prilagođavamo se okruženju u kome radimo, prilagođavamo se prijateljima, partneru... Naravno, umeće prilagođavanja je od suštinske važnosti za preživljavanje, ali – ni u prilagođavanju ne treba preterivati. Ponekad treba reći ne, isterati svoje, prilagoditi nekog drugog sebi. Sigurno se sećate one „roditeljske“: Ako Pera skoči sa mosta, hoćeš li i ti?!

Zato, čuvajte sebe i negujte svoje ja, ali ne zatvarajte se u svoj mali svet, već budite otvoreni za novo...

Birajte društvo, muziku, filmove. Ali – ponekad probajte i nešto sasvim drugačije, možda sami sebe iznenadite.
Komunicirajte! Pričajte (sa) drugima, ali i slušajte šta oni imaju da kažu. Što više različitih ljudi upoznate, to ćete biti bogatiji za neke nove svetove i možda otkriti nešto što će bitno odrediti vaš stil.

Brinite o svom zdravlju! Možda ova stavka treba da se nađe na mestu broj 1. Jer, ne postoji ni „s“ od stila ako niste negovani i zdravi. Zdravi zubi, kosa, koža, nokti govore mnogo o osobi. Brinite čak i o onim oku nevidljvimi stvarima, kao što je donji veš ili ulošci. Preporuka je da nosite garderobu od prirodnih materijala kako bi koža mogla da diše, pa to važi i za intimnu regiju.

Preporučujemo BELLA dnevne i higijenske uloške. Ovi ulošci dišu i zato su pravi izbor za dame odgovorne prema sebi.

Posetite www.bella-srbija.rs ili FB stranicu BellaSrbija, i pronađite pravi uložak za sebe.

Maja Gašić

Autor