Polja budućnosti: Otvoren 40. Salon arhitekture

Autor:

30.03.2018 11:47

Foto:

Foto:



"Polja budućnosti" je naslov pod kojim se održava jubilarni 40. Salon arhitekture u Muzeju primenjene umetnosti od 29. marta do 5. maja 2018.

Gran Prix 40 jubilarnog salona arhitekture je osvojio Dejan Todorović za Projekat adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje Muzeja savremene umetnosti u Beogradu; nagrada u kategoriji Arhitektura je pripala Milanu Lojanici i Vladimiru Lojanici za projekat Poslovno-trgovačkog i hotelskog centra „Rajićeva“ u Beogradu; nagrada u kategoriji – Gosti salona – delo u inostranstvu je pripala autorima Branislavu Mitroviću, Siniši Tataloviću i koautoru Ognjenu Krašnom za Kondo hotel, Kamenovo, u Crnoj Gori, a laureati u kategoriji – Enterijer su Bojana Marković i David Bilobrk za delo Četiri zemlje, jedan jezik u Beogradu.

Kustos Salona i urednik kataloga je mr Ljiljana Miletić Abramović, kustos Odseka za arhitekturu i direktor MPU.

Svečanom dodelom ovih i brojnih ostalih priznanja i pohvala, sinoć je u Muzeju primenjene umetnosti otvorena izložba 40. jubilarnog Salona arhitekture, koji će imati bogat prateći program kroz niz diskusija i izložbi, a muzejske publikacije na temu savremene arhitekture i dizajna prodavaće se po značajno povoljnijim cenama.

Maja Gašić

Autor