Džejmi Oliver

Džejmi Oliver otvorio restoran u Beogradu, ovo je najjeftinije jelo

Autor:

01.04.2024 11:01

Foto: Photo by Eamonn M. McCormack/Getty Images

Foto: Photo by Eamonn M. McCormack/Getty Images

Džejmi Oliver otvorio restoran u samom centru našeg glavnog grada



Džejmi Oliver otvorio je restoran u Beogradu

Poznati kuvar, kojeg smo zavoleli u serijalu "The Naked chef”, zbog njegovih jednostavnih i brzih recepata, tokom poslednjih godina imao je brojnih uspona i padova.

Photo by Kate Green/Getty Images for BFI

 

Pre šest godina Džejmi Oliver je zatvorio šest restorana iz lanca Jamie’s Italian u Velikoj Britaniji usled poskupljenja namirnica za italijanska jela koja priprema, do kojih je došlo posle Bregzita.

No, restorani van Britanije mu odlično posluju, a njegov posao se, na našu radost, proširio i na prostoru Srbije.

Pročitajte Propada lanac restorana Džejmija Olivera, 1.300 radnika ostaje bez posla

„Beograde, otoveni smo“, napisao je Oliver u storiju na svom profilu na Instagramu uz fotografiju osoblja ispred novootvorenog restorana na Sava promenadi, u Beogradu na vodi.

„Velike čestitke celom mom timu u @jamiesitalianserbia koji je upravo otvorio moj prvi restoran u Srbiji. Lokacija je predivna, u srcu Beograda na vodi, na obali reke Save“, naveo je Oliver.

Džejmi Oliver otvorio restoran, evo kakve su cene

Na zvaničnom sajtu beogradskog restorana Džejmija Olivera dostupan je i meni na kom se nalaze brojni specijaliteti italijanske kuhinje po recepturi poznatog britanskog kuvara.

Cene pica se kreću od 865 (marinara sa pelatom, inćunima, kaprom, belim lukom i origanom) do 1.555 dinara (San Daniele, nazvana po poznatom pršutu uz koji još idu pelat, mocarela i straćatela sirevi, pikantna rukola i parmezan).

Instagram printscreen

 

Najjeftinije glavno jelo su ravioli sa tartufima (975 dinara), a najskuplje biftek sa puterom od tartufa, plemenitim pečurkama i kjanti sosom (2.725 dinara), piše Nova S.

Kako izgleda unutrašnjost restorana Džejmija Oliverau Beogradu pogledajte OVDE

U restoranu Džejmija Olivera možete se i zasladiti. Napristupačnija poslastica je panakota sa pistaćima – 545 dinara, porcija sa tri kugle sladoleda je 565 dinara, a najskuplji je Amalfi čizkejk – 765 dinara.

Restoran je, kako se navodi na zvaničnom sajtu, otvoren svakog dana od 11 h do ponoći.

Instagram printscreen

 

 

Komentari. (1)

Loading
Vladimir Jovanović

06.04.2024 08:38

Pa ovaj svetski kuvar je jeftiniji nego 90% restorana u beogradu.