Vjera Mujović: Šampanjac uz malu crnu haljinu

Autor:

13.07.2018 17:18

Foto:

Foto:



Dramska umetnica potvrdila je još jednom u praksi da se umetnički rizik po pravilu isplati: s prijateljicom i koleginicom Radom Đuričin postavila je na scenu privatnog muzeja predstavu o Koko Šanel i doživela trijumf jer posle svakog izvođenja priča s publikom uz penušavo vino

Dve glumice, dve žene sa posebnim stilom odlučile su da naprave predstavu “Mala crna haljina” inspirisanu životom slavne kreatorke Koko Šanel i postave je na jednu dosta neobičnu scenu - u prvi privatni muzej na ovim prostorima, u Dom Jevrema Grujića. U publici ima tačno 35 mesta. Rada Đuričin (84) i Vjera Mujović (46) oživljavaju detinjstvo, ljubavi, borbe, čežnju jedinstvene Koko Šanel koja je zauvek promenila modu. Osim što glumi, Vjera je i autor ovog teksta, a i producent komada.

- Koko je govorila da je pčela u znaku Lava. Mene je inspirisala njena beskompromisna posvećenost poslu. Sve najveće nedaće prevazišla je radom. “Na posao” - stalno je ponavljala. Ta rečenica se neprestano ponavlja i u našoj predstavi - ističe Vjera Mujović.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju magazina “Gloria” koji je u prodaji od 9. jula!