Veliki povratak Fila Kolinsa: evropska turneja u leto 2017.

Autor:

18.10.2016 09:55

Foto:

Foto:



Britanski pevač Fil Kolins objavio je da će sledećeg leta nastupati u Londonu, Parizu i Kelnu u okviru turneje simboličnog naziva "Not Dead Yet, Live" (u prevodu s engleskog: Još uvek nisam mrtav, živ sam).

Kolins (65) je engleski pevač i kantautor, bubnjar, pijanista i glumac. Poznatiji kao pevač i bubnjar engleske rok grupe Dženesis ("Genesis"), i kao solo umetnik.

Uporedo sa članstvom u bendu je imao i izuzetno uspešnu solo karijeru, osvojio je sedam Gremija, dva Zlatna globusa, kao i Oskara za najbolju originalnu pesmu.

Uz Pola Makartnija i Majkla Džeksona, Kolins je jedan od trojice muzičara koji su prodali preko 100 miliona albuma i kao solo izvođači i kao članovi muzičkog sastava.

Fil Kolins se zvanično se povukao sa scene 2002. godine, ali to nije potrajalo jer je pet godina kasnije imao turneju.

Kolins je rekao novinarima u Londonu da se prvobitno povukao kako bi provodio više vremena s porodicom, ali je počeo da pije nakon što mu se porodica raspala.

- Predomislio sam se - rekao je o svom povlačenju, dodajući da njegova deca žele da se ponovo vrati na scenu.

Scenario se ponovio. Godine 2011. ponovo se "penzionisao", ali i ovog puta nakon pet godina je rešio da se vrati na scenu.
Na novoj turneji, Kolins je rekao da neće svirati bubnjeve, ali da će možda pokušati da izvede uvod u pesmu "In the Air Tonight".

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading