Veliki beogradski Record Store Day (foto)

Autor:

23.04.2018 15:54

Foto:

Foto:



I ove godine Beograd se priključio globalnom pokretu gradova koji slave Record Store Day ( 22. april - Svetski dan nezavisnih prodavnica ploča), celodnevnom manifestacijom koja je u Čumićevom sokačetu okupila brojna poznata imena iz sveta muzike, filma, sporta i kulture.

Beogradski Record Store Day u organizuji izdavačke kuće "Mascom“ i Paralel- Beogradskog festivala subkulture, kao i prethodnih godina okupio je brojne ljubitelje muzike i "krckanja ploča“, kolekcionare i one koji tek biraju izdanja kojima će započeti svoju zbirku.

Објава коју дели Paralel (@paralelfestival) дана 28. Мар 2018. у 5:01 PDT

Ambasador ovogodišnjeg Record Store Day-a u Srbiji je frontmen kultne grupe "Električni Orgazam“, Srđan Gojković Gile – koji je i sam veliki ljubitelj i kolekcionar gramofoskih ploča, a svoje omiljene je i puštao prisutnima u prepunom Čumićevom sokačetu. Pored njega za gramofonima su se našli i Gorčin Stojanović, Hristina Popović, Prljavi inspektor Blaža, Dejan Vučetić Vuča (Darkwood Dub), Žikica Simić, Vlada Džet, novinar i pisac Branko Rosić, voditelj Miloš Milić, košarkaška legenda Milenko Savović, Igor Pervić i mnogi drugi. Oni su u svojevrsnom radijskom programu uživo pričali o svojim omiljenim pločima a zatim i "zavrteli“ nekoliko pesama na gramofonu. Ovom prilikom organizovana je i velika berza ploča, posetioci su mogli da vide i izložbu “Strip&ploče”, na kojoj su izloženi najbolji radovi autora iz celog regiona na temu omota vinila, nastali tokom istoimene Paralelove radionice.

Објава коју дели Paralel (@paralelfestival) дана 11. Апр 2018. у 11:18 PDT

Објава коју дели Paralel (@paralelfestival) дана 10. Апр 2018. у 8:15 PDT

Ova manifestacija je uspostavljena 2007. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, a ubrzo je osvojila i ceo svet. Tog dana se na različitim lokacijama, pre svega prodavnicama ploča, obeležava ovaj dan uz mini koncerte, DJ nastupe i promotivne cene vinila.