U prave ruke: nagrada za humor Bilu Mariju

Autor:

24.10.2016 09:49

Foto:

Foto:



Američkom glumcu Bilu Mariju (66) sinoć je uručena najprestižnija američka nagrada za humor u Centru Džon Kenedi u Vašingtonu, prenosi Tanjug.

Mari će dobiti nagradu "Mark Tven" za američki humor, a ceremoniji će izmedju ostalih prisustvovati voditelj Dejvid Leterman i glumice Ema Stoun i Sigurni Viver.

Mari se probio nastupajući u popularnoj komičnoj televizijskoj emisiji "Saturday Night Live" i igrao je glavne uloge u nekim od najuspešnijih komedija tokom 1980-ih i 1990-ih pre nego što je prešao na drame.

Bio je nominovan za Oskara za ulogu propalog glumca u filmu Sofije Kopole "Izgubljeni u prevodu".

Mari je pomalo čudnovata holivudska zvezda. Nema agenta ili publicistu i retko daje duže intervjue. Odbio je da razgovara sa novinarima uoči sinoćne ceremonije, osim kratkog razgovora za "Vašington Post" i to tek kada je taj list objavio dugi profil o njemu.

On se pridružuje nekolicini drugih učesnika emisije "Saturday Night Live" dobitnika ove nagrade, uključujući Tinu Fej, Vila Farela i prošlogodišnjeg dobitnika Edija Marfija.

Nagrada je prvi put dodeljena 1998. godine i uručuje se onima koji utiču na društvo u tradiciji Semjuela Klemensa, pisca, satiričara i društvenog komentatora poznatijeg po imenu Mark Tven.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading