Tom Hardi snima film o ratu u Bosni

Autor:

26.07.2017 15:42

Foto:

Foto:



Popularni britanski glumac Tom Hardi biće producent, ali i glumac u filmu o ratu u Bosni i Hercegovini pod nazivom "My War Gone By, I Miss It So", objavio je portal magazina Variety.

Film ja baziran na istoimenoj knjizi iz 1999. godine Entonija Lojda, engleskog novinara i ratnog dopisnika. Za režiju će biti zaduženi Gevin O’Konor i Skot LaStaiti.

?

Објава коју дели Tom Hardy (@thomashardy_) дана 6. Авг 2013. у 5:40 PDT

"My War Gone By, I Miss It So" je Lojdov pogled na rat u BiH, a priča je bazirana na njegovim iskustvima u BiH i periodu provedenom u britanskoj vojsci, isprepletenim sa privatnim događajima kao što je razvod njegovih roditelja, udaljavanje od oca i heroinska zavisnost.

-To je brutalna ali emotivna priča koja govori o zavisnosti i iskustvima u ratu. Privukao me je Entonijev rad i njegove reči, iskustvo i za mene je on veoma bitan glas, a njegova knjiga od izuzetne važnosti - rekao je Hardi.

:)

Објава коју дели Tom Hardy (@thomashardy_) дана 10. Јул 2013. у 11:09 PDT

Sasvim drugačiji “Pobesneli Maks”: Tom Hardi čita deci priče za laku noć

Lojd je rođen u porodici s vojnom tradicijom, a prikupljao je priče o ratnim vremenima i precima herojima. Iskustvo je sticao na ratištima i u 26. godini napustio je Englesku i došao u BiH za vreme rata. Zavisnost o adrenalinu koji su mu dizale ratne borbe morao je da napusti i vrati se kući kako bi se izlečio od heroinske zavisnosti.

Hardi trenutno glumi u seriji "Dunkirk" kao pilot kraljevske vojske. Poznat je po ulogama u filmovima "Računovođa", "Ratnik" i "Ponos i slava".

#Dunkirk

Објава коју дели Dunkirk (@dunkirkmovie) дана 13. Дец 2016. у 6:30 PST

-Zaljubio sam se u prvu stranicu Entonijevih memoara, to je bio portret rata koji nikada nisam čitao ranije. Knjiga je napisana stisnutih pesnica jer govori o zavisniku koji izveštava s prvih ratnih linija Bosne u kojoj se dogodio najkrvaviji konflikt u Evropi od Drugog svetskog rata. Počastvovan sam što sam dobio priliku da ovu knjigu pretvorimo u film - rekao je Tom Hardi, prenosi klix.ba