„Teška industrija“ posle četiri decenije ponovo u Beogradu

Autor:

18.01.2017 12:16

Foto:

Foto:



Kultni sarajevski bend „Teška industrija“, koji predvodi Ivica Propadalo, 21. januara se u velikom stilu vraća pred svoju vernu beogradsku publiku, u „Mikser hausu“, i to nakon 39 godina.

Koncert koji su članovi „Teške industrije“ nazvali „Bili i ostali raja“ omaž je sarajevskoj pop-rok školi, a bend će odsvirati pesme koje su presek karijere „Teške industrije“, uz sve hitove s poslednjih albuma.

Pred beogradski koncert, Ivica Propadalo, frontmen i basista sastava „Teška industrija“, otkriva zašto mu je beogradski koncert toliko važan i poziva sve obožavaoce starog dobrog sarajevskog pop-rok zvuka da se pridruže koncertu.

Nakon koncerta, bend planira i druženje sa obožavaocima i beogradskim kolegama, koji se očekuju na koncertu grupe koja je za sva vremena upisana u pop-rok istoriju bivše države.

- Koncert koji je pred nama u 'Mikser hausu' je za nas veoma važan, jer je Beograd naravno bio i ostao muzička prestonica. Svima nama koji smo sedamdesetih počinjali graditi karijeru, bio je san potvrditi se u dva najveća grada, u Beogradu i Zagrebu. Ko to nije uspeo nije se smatrao ozbiljnim bendom! A u koncertnoj aktivnosti, Beograd je neprikosnoven - naglašava Propadalo, uz kojega je u sastavu „Teška industrija“ još od 1973. i gitarista Vedad Hadžiavdić.

S ulaskom u 2017, „Teška industrija“ obeležava i 44 godine postojanja tog dugovečnog sarajevskog benda, ali se stvarno „oživljavanje“ benda desilo pre desetak godina.

„Teška industrija“ se podigla iz pepela i ponovo počela da stvara pesme i ide na turneje pre desetak godina, ali je izlaskom albuma Bili smo raja, koji je posvećen sarajevskoj pop i rok školi, na neki način konačno vratila staru slavu.

- Samo nije bilo prilike da se i ovde, u Beogradu, predstavimo na pravi način. Zato na koncertu u 'Mikser hausu' očekujemo sve generacije publike – od naših vršnjaka i muzičara koji su rame uz rame s nama svirali i nastupali, pa sve do mladih generacija, koje znaju naše pesma, a možda ne znaju našu istoriju i našu sarajevsku priču, koju dolazimo muzikom ispričati u Beogradu - kaže Ivica Propadalo.

Propadalo je inače poznati scenograf i dizajner, a pre ulaska u „Tešku industriju“ 1973. godine je svirao bas u pratećem bendu Zdravka Čolića i Kemala Montena, u grupi „Kod“.

Ulaznice za predstojeći koncert „Teške industrije“ se u pretprodaji mogu kupiti po ceni od 800 dinara na blagajni „Mikser hausa“ i u sistemu „Gigstiksa“.

Komentari. (0)

Loading