Srpski jelek na zatvaranju Mostre

Autor:

09.09.2016 21:38

Foto:

Foto:



Zbog remek dela Emira Kusturice srpski jelek je večeras prodefilovao Mostrom.

Film "Na mlečnom putu” Emira Kustirice, zatvorio je takmičarski deo čuvenog festivala u Veneciji. Reditelj se prošetao crvenim tepihom u društvu svoje dve "muze", talentovanom srpskom glumicom Slobodom Mićalović  i jednom od najlepših žena na svetu Monikom Beluči.

Sloboda Mićalović je odabirom večernje toalete pokazala koliko drži do tradicije.  Naime, ona je blistala u dugoj crnoj haljinu otvorenih leđa, koju krasi stilizovani beli jelek koji asocira na našu narodnu nošnju.

Italijanska glumica, Monika Beluči koja u filmu igra glavnu ulogu, izgledala je zanosno  u dugoj provodinoj haljini.

Film “Na mlečnom putu” jedan je od kandidata za Zlatnog lava. To je priča o ratu i ljubavi, a rađen je prema Kusturičinoj pripoveci "U zmijskom zagrljaju", objavljenoj u knjizi "Sto jada". Pored samog Kusturice, Monike Beluči i Slobode Mićalović, u ostalim rolama pojavljuju se i Miki Manojlović, Sergej Trifunović, Zoran Cijanović

Tokom 11 dana festivala biće prikazano 57 filmova u tri zvanična programa, a u trci za Zlatnog lava nadmetaće se 20 ostvarenja. Među pretendentima na ovu prestižnu nagradu su poznati autori poput Končalovskog, Malika, Ozona, Vendersa, Vilneva, kao i naš Kusturica. A ko će osvojiti Zlatnog lava, saznaće se u subotu, kada je zakazana dodela nagrada.

Komentari. (0)

Loading