Sedmi ciklus radionice "Anonimni pesnici" u Domu omladine Beograda

Autor:

20.03.2017 16:37

Foto:

Foto:



Od aprila meseca u Domu omladine Beograda počinje sedmi ciklus besplatne pesničke radionice Anonimni pesnici, namenjene neafirimisanim ljubiteljima poezije. Radionica će se održavati od 18.04. do 29.06. 2017. godine (ukupno deset dvosatnih termina). Broj učesnika je ograničen, a radionica je namenjena uzrastu od 18 do 40 godina. Učešće je besplatno, ali su prijave obavezne putem mejla: [email protected]. Rok za slanje prijava je 05.04.2017.

Pisane prijave treba da se sastoje od motivacionog pisma veoma slobodne forme u kome će kandidati napisati nešto o sebi, obrazložiti zašto se prijavljuju, zašto bi voleli da budu deo radionice, i zašto (žele da) pišu. Takođe, potrebno je poslati i nekoliko svojih pesama. U slučaju da kandidat do sada nije pisao, mora biti veoma ubedljiv u motivacionom pismu. Izabraćemo kandidate za koje ocenimo da su najzainteresovaniji za rad i za koje nam se učini da bi najviše dobili od radionice, a samim tim i najviše pružili ostalim učesnicima kroz grupni rad, kao i one čije se pesme izdvoje po kvalitetu.

Posle šest uspešno završenih pesničkih radionica, kroz koje je prošlo oko četrdeset polaznika, od kojih su se neki trajno zaljubili u poeziju a neki započeli trajna prijateljstva, Dom omladine Beograda poziva one koji vole poeziju i žele da je pišu, da se prijave i budu deo nove grupe koja će dva meseca u nepromenljivom sastavu zajedno raditi. Dobro su došli i oni koji misle da ne umeju da pišu ili to nisu nikada probali, ali žele da se izraze kroz poeziju. Cilj radionice je da okupi zaljubljenike u poeziju, koji će se pod vođstvom mentorke, ali i u razmeni mišljenja i pesničkih iskustava sa drugim polaznicima, kreativno razvijati.

Mentorka radionice je Ognjenka Lakićević, pesnikinja (četiri zbirke poezije, „Ispod stepeništa“, „Ulubljenja“, „Troje“ – zajednička zbirka sa Ivanom Tokinom i Vladimirom Tabaševićem i ''Ljubavna pisma Guglu''), i pevačica grupe Autopark, autorka većine tekstova pesama. Ognjenka je diplomirala na Filološkom fakultetu, na katedri za engleski jezik i književnost.

Dom omladine Beograda već četvrtu godinu za redom organizuje radionicu Anonimni pesnici, do sada je ordžano ukupno šest ciklusa pod vođstvom Ognjenke Lakićević. Osnovna ideja – rad sa najnovijom generacijom talenata u oblasti poetskog izražavanja – rezultirala je, pre svega, kvalitetnim pesmama koje su objavljivane onlajn i u štampanim izdanjima, prvim javnim čitanjima, međusobnim povezivanjem i saradnjom Anonimnih pesnika koja i dalje traje.

Komentari. (0)

Loading