Scensko-muzička poema u Narodnom pozorištu: Veče sećanja na Desanku Maksimović i Jelenu Žigon

Autor:

16.05.2018 11:00

Foto:

Foto:



U čast Desanke Maksimović i nedavno preminule Jelene Jovanović Žigon, na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta juče je izvedena scensko-muzička poema u slavu ženskog srca. 

- Dan uoči 120 rođendana velike Desanke biće sasvim jasno da je umetnost pobedila smrt. Uprkos tome što je Jelena Žigon nedavno napustila životnu scenu, ona će se u svom punom sjaju pojaviti u glavnoj ulozi ove scensko-muzičke poeme Desanki za večnost- u slavu ženskog srca  - izjavila je Jelenina ćerka Ivana Žigon pred izvođenje ove scensko-muzičke poeme.

- Ujedno, Jelena Žigon kao neumorni istraživač i čuvar srpske poezije potpisuje i scenario ove predstave, koja se nimalo slučajno ne poigrava odgovorima na večita pitanja o životu, ljubavi i smrti… U predstavi će sa našom dragom Jelenom nastupiti i njeni unuci Stefan i Anja, ples ljubavi koja pobeđuje nepravdu prolaznosti, koreografa Ane i Svetozara Krstića, izvešće Željko Grozdanović i Malina Stanojković, a vezu sa onostranim će svojim zvučnim efektima dočarati Petar Antonović - kaže Ivana.

Pored sina istaknute umetnice Jelene Žigon - Nikole, ovoj scensko-muzičkoj poemi ptisustvovao je veliki broj javnih ličnosti iz sveta umetnosti i kulture.

 

Maja Gašić

Autor