Repriza kultne serije: Sve nijanse "Sivog doma"

Autor:

24.03.2017 11:56

Foto:

Foto:



Reditelj Darko Bajić sa sjajnom glumačkom ekipom: Mišom Janketićem, Radmilom Živković, Dubravkom Jovanovićem, Branislavom Lečićem i Andrijanom Videnović, najavio je reprizu "Sivog doma".

Kultna serija o deci iz doma koja je pre 30 godina bila jedna od najgledanijih tada je rušila mnoge tabue, a kako je Bajić istakao, isti odjek imaće i danas.

Rađena po scenariju Gordana Mihića, snimana je u popravnom domu za maloletnike u Kruševcu i bavila se surovim i problematičnim mladim ljudima kojima je zajednička crta bila izražena humanost.

"Sivi dom" je okupio tada najbolje glumce svih generacija, a istakao se Žarko Laušević.

Igrao je najtežu ulogu, Šilju, lik koji gotovo ne progovara. Harizmatični Laušević preko noći je postao zvezda, sve devojke bili su zaljubljene u njega, a momci su brijali deo desne obrve da bi ličili na njega.

U ovoj kultnoj seriji su glumili Bata Živojinović, Dragan Nikolić, Đurđija Cvejić, Bora Todorović i Žarko Radić, a prvi put u značajanijim rolama su se pojavili i tada mladi glumci Branko Vidaković, Zoran Cvijanović, Željka Cvijetan, Nikola Kojo, Mirjana Joković...

Ono po čemu se ova serija još pamti jeste i pesma "Sve što želim u ovom trenutku", koju je izvodila grupa "Far" a koja je kasnije postala simbol jedne izgubljene generacije.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading