"Rekvijem za gospođu J“ Bojana Vuletića najbolji na festivalu u Visbadenu

Autor:

03.05.2017 15:37

Foto:

Foto:



Film "Rekvijem za gospođu J“ Bojana Vuletića proglašen je najboljim filmom 17. festivala "goEast", posvećenog ostvarenjima iz centralne i istočne Evrope.

Bojan Vuletić: Komedija u Srbiji je odbrambeni mehanizam od teške stvarnosti koju živimo

Žiri je svoju odluku obrazložio jednostavno: "Hvala vam, gospođo J, što niste ubili nadu“, a nagradu u vrednosti od 10.000 evra su u Visbadenu primili reditelj Vuletić i glavna glumica Mirjana Karanović.

Ovacije za Mirjanu Karanović i “Rekvijem za gospođu J.” na Berlinalu

Rekvijem za gospođu J imao je svetsku premijeru na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu, u programu "Panorama special“, domaću u nacionalnoj konkurenciji beogradskog Festa gde je osvojio četiri nagrade, uključujući i onu za najbolji film, a zatim je osvojio nagrada međunarodne kritike Fipresci u Sofiji i prikazan u Vilnijusu.

Tokom predstojećeg 70. Kanskog filmskog festivala, biće prikazan u specijalnom programu – 25. izdanje ACID-a, programa francuske Asocijacije distributera nezavisnog filma, a tokom leta i na festivalima u Moskvi, Karlovim Varima i Montrealu.

Rekvijem za gospodju J director Bojan Vuletic #serbianfilm

Објава коју дели mirjana_karanovic (@mirjanakaranovic) дана 21. Нов 2015. у 4:56 PST

U Visbadenu je nagrađen i nemačko-gruzijski rediteljski tandem Nana Ekvtimišvili i Simon Gros za najbolju režiju (nagrada od 7.500 evra) filma My Happy Family, koji je otvorio festival, a govori o 52-godišnjoj Manani koja odlučuje da napusti porodični stan i nastavi sama život.

Rekvijem za gospodju J director Bojan Vuletic "Milance" Vucic Perovic "Gospodja J" #serbianfilm

Објава коју дели mirjana_karanovic (@mirjanakaranovic) дана 26. Нов 2015. у 6:57 PST

Nana Ekvtimišvili i Simon Gros su već nagrađeni na istom festivalu 2013. za film In Bloom, a žiri u sastavu reditelja Laila Pakalnima (Letonija), producenta Maksa Tula (Estonija/Rusija), glumca Jakoba Dila (Nemacka) i reditelja Igora Drljače (BiH/Kanada), ocenio je da u svom novom filmu pokazuju koliko je teško "otvoriti prozor i pustiti malo svežeg vazduha“.

Mirjana Karanović: Uvek sam nalazila način da isplivam na površinu

Film je dobio i nagradu Fipresci žirija.

Komentari. (0)

Loading