Rade Šerbedžija u pregovorima za film o Nikoli Tesli

Autor:

16.02.2017 13:04

Foto:

Foto:



Glumac Rade Šerbedžija je ovih dana u Zagrebu gde snima film "The Guardian Angel" finskog redatelja Arta Halonena

Rade Šerbedžija (70) jedan je od naših najvećih glumaca koji se može pohvaliti zavidnom holivudskom karijerom. Trenutno se nalazi u Zagrebu zbog filma “The Guardian Angel” koji je nastao kao rezultat dansko-finske i hrvatske koprodukcije. Radnja filma temelji se na stvarnim događajima i zločinima koji su počinjeni pod uticajem hipnoze u Danskoj tokom 50-ih godinama  prošlog veka.

– Radi se o vrlo interesantnom scenariju. Radnja je smeštena u Danskoj i radi se o problemima s ljudima koji su za nacističku Nemačku radili raznorazne stvari, a nakon Drugog svetskog rata nastavljaju da se bavi skrivenim aktivnostima – ispričao je čuveni glumac, napominjući da ne sme da otkrije baš sve detalje o filmu.

Rade Šerbedžija:  Bezobrazno se ponašam kao da sam večan


Šerbedžija u filmu ima jednu od glavnih uloga, za koju smatra da je vrlo zahtevna jer ima dosta teksta koji je isključivo na engleskom jeziku.

– Glumim psihijatra, uz čiju pomoć policija uspeva da razotkrije čitavu mrežu skrivenih nacista – rekao je Šerbedžija i dodao – Drago mi je što sarađujem s rediteljem Artom Halonenom s kojim pregovaram i o ulozi u njegovom sledećem filmu o Nikoli Tesli. 

Lenka Udovički i Rade Šerbedžija: Zašto smo morali da napustimo Beograd

U ovom ostvarenju uz Šerbedžiju glume i holivudski superstar Džoš Lukas, Sajron Melvil, kao i danski glumac Pilou Ezbek koja je naša publika imala prilike da upozna kao Jurona Grejdžoja u planetarno popularnoj seriji "Igra prestola".

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading