Promocija knjige Ljubivoja Tadića "Lična dokumenta"

Autor:

01.06.2017 22:35

Foto:

Foto:



Ljubivoje Tadić, glumac i bivši upravnik Narodnog pozorišta, u Biblioteci grada Beograda predstavio je svoju knjigu "Lična dokumenta".

"Lična dokumenta" su topla, iskrena i potresna životna, porodična i profesionalna ispovest našeg poznatog glumca Ljubivoja Tadića. U autobiografiji “Lična dokumenta”, sve to sažeo je u uzbudljivi venac događaja koji su obeležili našu javnu scenu – političku i kulturnu. Tadić, otvoreno, poimence, vremenski precizno, pripoveda šta se na našoj sceni odigravalo u poslednjih nekoliko decenija - od velikih predstava do velikih afera.

U ovom "ličnom" delu su i pripovesti o ocu Rastku, glumcu, stricu Ljubi, nenadmašnom glumcu, ali i drami i patnjama kroz koje je poslednjih godina prošao, zajedno sa svojom porodicom.

Predstavnik izdavača, kompanije Vukotić medija, Manojlo Vukotić, rekao je da je prvi deo knjige lična i i porodična ispovest autora, ali da su u drugom "naša dokumenta - deo u kome Ljuba pravi našu zajedničku scenu, pravi iz epizode u epizodu presek naših života u burnom i prelomnom vremenu".

Tadić  je na promociji rekao da će sledeća knjiga biti još oštrija i "surova obdukcija srpskog društvenog bića".

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading