Priznanje najpopularnijem TV doktoru: Haus na Stazi slavnih

Autor:

26.10.2016 14:28

Foto:

Foto:



Najsimpatičniji cinik i najgenijalniji doktor na televizijskim ekranima, dobio je svoju zvezdu na Stazi slavnih.

Britanski glumac Hju Lori (57), zvezda serije "Doktor Haus", konačno je dobio priznanje koje, po mišljenju mnogih, odavno zaslužuje.

Lori je rođen u Oksfordu, a počeo je da glumi na Kembridžu zajedno s Stivenom Frajom, Emom Tompson i Tildom Svinton, nakon što je zbog mononukleoze bio prinuđen da se odrekne sna i sledi oca u britanskoj olimpijskoj veslačkoj reprezentaciji, preneo je "Daily Mail"

Caption this

A photo posted by Hugh Laurie (@hughlaurie12) on Feb 24, 2016 at 6:39am PST

Naša publika je Lorija upoznala u serijalu "Crna guja", gde je glumio sa svojim prijateljem iz klupe - Stivenom Frajom. Tokom svoje karijere ostvario je značajan broj zapaženih rola, uglavnom u komedijama kao što je film "Možda beba".

Globalnu slavu stekao je glumeći doktora Gregorija Hausa u istoimenoj američkoj seriji od 2004. do 2012. godine.

Dok su ga na holivudskoj svečanosti bogato hvalili njegov dugogodišnji saradnik i prijatelj Fraj, autor serije "Doktor Haus" - Dejvid Šor i glumica Dajana Far, Hju Lori, skromni glumac koji nikada nije voleo da se ističe, nije znao šta će sa sobom od nelagodnosti.

- Imam 57 godina i u životu sam imao mnogo sreće od početka do kraja, tako da gotovo svakoga dana očekujem da će mi klavir pasti na glavu kako bi se stvorila ravnoteža - rekao je Lori.

Svojevremeno najplaćeniji televizijski glumac, uspešni bluzer i džezer, sa dva visoko kotirana albuma na listi najprodavanijih bluz albuma svih vremena, svoj uspeh uglavnom pripisuje dobrim scenaristima, producentima i rediteljima.

A photo posted by Hugh Laurie (@hughlaurie12) on Oct 25, 2016 at 4:31pm PDT

Hju je iskoristio i priliku da u svom stilu pohvali Ameriku što je izmislila farmerke, picu i martini, za koji kaže da je "sonet u čaši".

- Martini volim i zato što ga je pio Frenk Sinatra. Džins ne volim delimično i zato što sam video Mita Romnija (američkog političara i kandidata na predsedničkim izborima u SAD 2008) da je jedanput nosio farmerke - našalio se Hju.

Lori je osvojio dva uzastopna Zlatna globusa za portret doktora Hausa 2006. i 2007. i za tu ulogu sedam puta bio nominovan za nagradu Emi, koji dosad nije osvojio.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading