Premijera „Don Žuana“ u JDP: Sergej i Vojin, provereno dobra kombinacija

Autor:

23.02.2017 19:33

Foto:

Foto:



Premijera predstave „Don Žuan“ Žan-Batista Poklena Molijera u režiji Gorčina Stojanovića je u nedelju, 26. februara (20h) na sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Sloboda Mićalović: Ćerke opterećuje naša popularnost

Komad koji slovi za jednu od najvećih tragikomedija, zasnovan na legendarnom liku zavodnika Don Žuana se prvi put izvodi u JDP-u a govoreći o predstavi, motivima da je radi reditelj Gorčin Stojanović je, između ostalog, rekao:

- U slavnom monologu na kraju, koji je ironična vivisekcija licemerja, ima čitav niz izuzetnih stvari ali četiri su (mi) posebno važne. Naime, on, parafraziram, govori; sudiću drugim ljudima, goniću svoje neprijatelje svim sredstvima, govoriću lepo samo o sebi, meriću svet svojim merilima. Ima li išta aktuelnije?


U naslovnoj ulozi je Vojin Ćetković a lik Zganarela (koji je Molijer pisao za sebe i rado ga igrao) tumači Sergej Trifunović.

- Igramo Molijera, nismo skrnavili tekst - rekao je Ćetković a govoreći o procesu rada istakao ”lepota je raditi sa talentovanim ljudima” i dodao da prvi put posle 20 godina igra sa Sergejem Trifunovićem.

Sergej Trifunović: Škembići su merna jedinica uživanja

- Napravili smo dobru predstavu koja će tek bivati sve bolja jer značenja teksta se razvijaju igranjem - kazao je Sergej Trifunović.

Vreme u predstavi igra Sonja Vukićević a Pakao operska primadona Katarina Jovanović. Ovo je sedmi Molijerov komad u Jugoslovenskom dramskom a igraju i: Vojislav Brajović, Anđelika Simić, Marko Baćović, Goran Daničić, Jovana Gavrilović, Dubravko Jovanović, Milica Janevski, Slobodan Tešić.

Komentari. (0)

Loading