Predstava koja je ispisala istoriju srpskog pozorišta: "Dionis" lično izrazio zahvalnost Bitefu

Autor:

29.09.2017 16:00

Foto:

Foto:



Bitef je na polovini svog epskog putovanja​, u okviru kojeg je 23. septembra u Sava centru prikazana predstava čuvenog flamanskog reditelja Jana Fabra "Olimp - u slavu kulta tragedije, predstava od 24 sata".

- Svetski poznati teoretičari i kritičari pozorišta tvrde da će se istorija pozorišta deliti na pre i posle Olimpa, a mi sa sigurnošću tvrdimo da je ovo izvođenje u Beogradu za koje sam Fabr kaže da je bolje nego prethodno izvođenje u Parizu ispisalo istoriju srpskog pozorišta - saopštio je Bitef.

 Spektakularno otvaranje 51. Bitefa: “Ovo nije vreme za ravnodušne”

Prema rečima Ivana Medenice, "Bitef je Beograd vratio sebi" nakon Olimpa. Reditelj Jan Fabr obratio se u zvaničnom pismu i zahvalio ekipi RTS-a koja je prenosila njegovo delo.

- Dragi Bitefe,

Neizmerno vam hvala na gostoprimstvu. Ne smatramo sebe bogovima, ali smo tokom ovih nekoliko dana bili tretirani na upravo takav način: obasuti poštovanjem i ljubaznošću, obiljem i podrškom – kako na sceni tako i iza nje. Vaš moćni tim koji je izdržao predstavu dugu 24 sata, priuštivši publici luksuznu posetu planini Olimp, zaslužuje svu našu ljubav. Zauvek ćemo vas čuvati i u sećanju i u srcu! Apsolutna nam je čast i zadovoljstvo što smo zajedno sa vama istrčali taj ludi, ludi, ludi maraton. Gajim ogromno poštovanje prema svima vama u Bitefu koji ste nam omogućili da odigramo ovu predstavu, jer znam da to nije nimalo lako! Svetu je potrebno više ljudi poput vas, da tako snažni i predivni brane bedeme savremene umetnosti. Bili ste neodoljivi, ludi, zabavni, hrabri, puni energije i podrške.
Želim vam svu sreću u nastavku festivala.

Ne zaboravite da pijete vino i da se ponekad malo prepustite ludilu. Bitefe, ostani zauvek tako seksi!

Hvala vam za sve,

Dionis

Maja Gašić

Autor