Povratak kralja andergraunda: Premijera prvog filma Džima Džarmuša nakon četiri godine (video)

Autor:

15.02.2017 14:50

Foto:

Foto:



Film "Paterson", najnoviji film čuvenog američkog reditelja, najznačajnijeg predstavnika nezavisnog američkog filma, Džima Džarmuša, biće prikazan u okviru ovogodišnjeg FEST-a.

"Paterson" je prvi igrani film Džima Džarmuša još od 2013. godine i njegovog poslednjeg ostvarenja "Samo ljubavnici opstaju", koji je takođe prikazivan na FEST-u 2014.

Džarmuš, sa kojim je beogradska publika imala mnogo prilika da se susretne, najpoznatiji je po filmovima "Mystery Train", "Down by Law", "Night on Earth", "Broken Flowers", "Coffee and Cigarettes", "Dead Man" i drugim ostvarenjima koja se svrstavaju u andregraund filmske industrije.

"Paterson" prati priču o istoimenom glavnom junaku, sanjaru, pesniku i vozaču autobusa u istoimenog grada (Patersona) u Americi. Dok Paterson uživa u svakodnevnoj rutini vožnje autobusa i pisanja poezije u svoju svesku, svet njegove supruge Laure se iz korena menja. Pomalo neobična romansa između glavnih junaka i situacije i humor karakterističan za svet Džima Džarmuša, obećavaju još jedno uživanje za njegove ljubitelje, ali i priliku da se i gledaoci koji nisu bili u prilici da gledaju Džarmušova ranija ostvarenja upoznaju sa njim.

Adam Drajver, jedan od najtraženijih holivudskih glumaca mlađe generacije, tumači naslovnu ulogu u filmu.

Za Džarmuša je karakteristično što često sarađuje sa poznatim glumcima, daje im uloge nekarakteristične za njih i izvlači njihov maksimum, prikazujući nam fantastičnu glumačku transformaciju poput one Bila Mareja u filmu "Broken Flowers".


Pored njega, tu je i mlada i perspektivna iranska glumica Golšifte Farahani koja sve češće dobija priliku u holivudskim filmovima A produkcije. Pored njih, u glumačkoj podeli je i veliki broj epizodista karakterističnih za filmove Džima Džarmuša.

...the best reality is keep on dreaming/la mejor realidad es seguir soñando...

A post shared by Luiki Alonso (@luiki_alonso) on Feb 15, 2017 at 12:47am PST

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading