Povodom jubileja, Mik Džeger pravi repliku stana Rolingstonsa

Autor:

16.11.2016 18:41

Foto:

Foto:



Kada je Mik Džeger smišljao ideje o izložbi koja bi obuhvatila pet decenija dugu karijeru Rolingstounsa želeo je ponovo da stvori raspoloženje koje je vladalo u početnim danima benda.

Zato je tražio da se načini imitacija prvog londonskog stana koji je on delio s drugim članovima grupe 1962. godine, sa sve prljavim sudovima, pivskim flašama i pločama bluza razbacanim po podu.

-To je zapravo najčudnija stvar... zgrada je još tu... nije neka zgrada koja je srušena ili nešto i nalazi se iza ćoška, nedaleko od mesta gde ja sada živim-, rekao je Džeger i dodao da ona i sada miriše na ono vreme.

Čarli Vots je rekao da je početkom šezdesetih bilo mnogo takvih mesta, u kakvima ljudi sada ne bi baš voleli da žive.

Stounsi su napravili repliku svog studija za snimanje sa originalnim instrumentima za izložbu "Egzibicionizam - Rolingstounsi" koja je otvorena u Njujorku, a prvi put je predstavljena u Londonu ranije ove godine.

Na toj izložbi se nalaze i njihovi šareni kostimi sa turneja, Džegerova sveska sa pesmama, Kit Ričardsov dnevnik iz 1963. godine Votsov dečji doboš i razne fotografije od postera do naslovnih strana časopisa.

-Ništa od toga me nije posebno raznežilo, nešto od toga me je nasmejalo-, rekao je Džeger govoreći o tim uspomenama iz njihove karijere.

Izložba će biti otvorena u Njujorku do 12. marta 2017. godine. Neki od eksponata su radovi Endija Vorhola, Aleksandra Mekvina i Džona Paskea koji je napravio njihov poznati logo sa jezikom.

-To je kao da se sudaraš sa sećanjima gde god ti padne pogled. Pođeš iza ćoška i pomisliš 'a tu sam to ostavio', bilo da je reč o gitari ili komadu odeće, sve te na nešto podseća- rekao je Ričards.

Roni Vud, koji se pridružio grupi 1975. godine, rekao je da je voleo da vidi male motive kroz izložbu i da je jedno od njegovih omiljenih sećanja što je imao prvi nastup s bendom na svoj rođendan 1. juna.

Ričards je rekao govoreći o svojim najdražim sećanjima da je bilo i nekih loših momenata, ali da su uglavnom sećanja dobra.

Stounsi objavljuju novi album "Blue & Lonesome" 2. decembra.

Upitan šta su mu budući ciljevi za bend Vots je rekao: -Ostati živ je ja mislim najveći cilj u ovom trenutku, ili ustati ujutru-.

Komentari. (0)

Loading