Počinje Sarajevo Film Festival: Počasne nagrade za Džona Kliza i Olivera Stouna

Autor:

10.08.2017 11:48

Foto:

Foto:



U Sarajevu sutra počinje 23. Sarajevo Film Festival (SFF) u okviru kog za osam dana koliko festival traje, biti prikazano 235 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova u 18 programa. Festival će otvoriti film Akija Kaurismakija "Druga strana nade".

Na Festivalu koji traje do 18. avgusta, biće promovisana i nova serija Dragana Bjelogrlića "Senke nad Balkanom".

Bjelogrlićeve “Senke nad Balkanom” premijerno na “Sarajevo film festivalu“

Nagrada "Počasno srce Sarajeva" biće uručeno reditelja Oliveru Stounu, kao i glumcu Džonu Klizu, za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Potprogram Sarajevskog filmskog festivala - CineLink Drama, predstaviće šest serija u fazi razvoja koji će biti predstavljeni evropskim i regionalnim emiterima, operaterima i distrubuterima.

Pokrovitelj novouspostavljene nagrade za razvoj ove godine je Filmski centar Srbije. Cilj nagrade je podsticaj procesu razvoja za dramske serije koje nastaju u regionu, a o najboljem projektu, odnosno, projektu koji najviše obećava odlučivaće međunarodni žiri koji čine Majnholf Kurholst, Tatjana Anderson i Đakomo Durči.

Savet za regionalnu saradnju (RCC) biće pokrovitelj prve nagrade za najbolji studentski film na Sarajevo Flm Festivalu.

Nagrada "Srce Sarajeva" za najbolji studentski film je prvi put uvrštena u takmičarski program s namerom da se podstakne regionalna saradnja na polju kreativnosti i umetnosti.

Maja Gašić

Autor