Otvoren Festival domaćih igranih serija: Ko su favoriti za nagradu?

Autor:

18.10.2017 13:54

Foto:

Foto:



Sedmi međunarodni Festival domaćih igranih serija svečano je otvoren je juče u Beogradu. Takmičenje za najbolja ostvarenja u oblasti igranih serija - FEDIS završiće se večeras, kada će biti uručene nagrade "Zlatna antena" u 12 kategorija.

Pravo učešća, prema rečima osnivača i direktora Jugart-a Nenada Milenkovića, imaju sve TV serije premijerno prikazane protekle godine u zemlji i regionu, a to je osam TV ostvarenja iz Srbije (“Sumnjiva lica”, “Santa Maria Dela Salute”, “Selo gori, a baba se češlja”, “Vojna akademija”, “Ubice moga oca”, “Andrija i Anđelka”, “Nemoj da zvocaš” i „Komšije”) kao i dva TV ostvarenja iz regiona (“Gorčilo”, CG, “Zlatni dvori”, HR).

Prve večeri dodeljene su nagrade Zlatna antena za najbolji glumački par, kao i Zlatna antena za najpopularniju TV seriju iz regiona prikazanu u Srbiji. Takođe, uručena je nagrada Zlatna antena za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji, a uveče je upriličen Nelly čokoladni party za sve učesnike.

Danas, drugog festivalskog dana u Velikoj sali Doma omladine Beograda, održaće se svečana ceremonija proglašenja pobednika i dodela nagrade Zlatna antena u 12 kategorija, na osnovu mišljenja stručnog žirija: najbolja TV serija, najgledanija TV serija, najbolji glumac, najbolja glumica, najbolji glumacki par, najbolja režija, najbolji scenario, najbolja fotografija, najbolji kostim, najbolja montaža i najbolja muzika.

 

Maja Gašić

Autor