Noć pozorišta 19. novembra u Srbiji

Autor:

16.11.2016 15:35

Foto:

Foto:



Međunarodna manifestacija "Noć pozorišta" biće organizovana 19. novembra u Srbiji, u okviru međunarodne mreže "European theatre night", saopštili su danas organizatori.

U 14 gradova u Srbiji će tog dana 30 institucija kulture biti otvoreno za publiku.

Mesta u kojima će "Noć pozorišta" biće održana su Bačka Palanka, Beograd (Čukarica, Obrenovac, Novi Beograd), Bela Crkva, Vrbas, Zaječar, Kragujevac, Leskovac, Niš, Novi Pazar, Novi Sad, Prijepolje, Sremska Mitrovica, Ćićevac i Šabac.

U 30 ustanova kulture, navedenih gradova, učesnica manifestacije biće održano 40 predstava i 10 propratnih sadržaja gde je ulaz slobodan ili je ulaznica sa popustom do 50 posto.

U ovogodišnjem programu su i predstave koje su bile premijerno izvedene na početku sezone, te sada se mogu pogledati uz slobodan ulaz ili uz povoljnije cene ulaznice.

To su "Karamazovi" u Domu omladine u Prijepolju i "Zzivot je san" Šabačkog pozorišta.


Pozorište "Dobrica Milutinović" u Sremskoj Mitrovici priprema program za svoje sugrađane sa slobodim ulazom na čak četiri predstave.

Po prvi put u manifestaciji učestvuje Leskovac i to sa premijerom "Hamlet u pikantnom sosu" u Leskovačkom kulturnom centru.

Vrbas posle pet godina ponovo učestvuje u Noći pozorišta, i to sa celodnevnim programom koji počinje u 9:00 ujutro i završava se sa Balom pod maskama u 22:00 časa.

Zvezdara teatar Beograd gostuje u Kulturnom centru u Futogu, Gradsko pozorište iz Aleksinca gostuje u Chićevcu, Novosadski novi teatar odigraće predstvu u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu...

Komentari. (0)

Loading