Nakon 10 godina: "Gipsy Kings" dolaze u Beograd

Autor:

24.01.2017 12:16

Foto:

Foto:



Legendarna grupa "Gipsy Kings", vraća se nakon 10 godina u Beograd gde će nastupiti 31. marta u Hali sportova.

Zavodljivo mešanje tradicionalnog flamenko stila sa pop i latino ritmovima, učinilo je "Gipsy Kings" svetskim fenomenom i pravim kraljevima muzičke scene.

U Hali sportova, 31. marta njihovi hitovi "Volare", "Bamboleo", "Baila me" i drugi, napraviće istinski vatromet dobrog raspoloženja.

"Gipsy Kings" su deo nekolicine izuzetnih umetnika u istoriji muzike koji su osmislili univerzalni muzički stil. Posle šest Gremi nominiacija u kategoriji "World music", konačno su 2014. osvojili nagradu za album "Savor Flamenco".


U proteklih 28 godina, grupa je išla na nakoliko svetskih turneja i prodala je preko 25 miliona albuma širom sveta. Njihove numere su široko poznate publici i doživele su brojne obrade.

Svoj senzacionalni uspeh na svim meridijanima duguje, pre svega, svom originalnom pristupu izvođenju flamenka koji se ogleda u nepridržavanju strogih pravila koje zahteva tradicionalno izvođenje ove vrste muzike.

Mnogi ne znaju da je jedan od rodonačelnika današnjeg stila "Gipsy Kings" Manitas de Plata, čije je pravo ime Rikardo Baliardo, svakako jedan od najvećih gitarista svih vremena. Pošto je prenos s kolena na koleno deo romske kulture, tako je Manitas de Plata uticao i na svoje sinove Tonina, Žaka i Morisa koji su originalni članovi sastava "Gipsy Kings". Kao potvrda romske tradicije, Mikael Baliardo (sin Tonina Baliarda, solo gitariste i osnivača benda "Gipsy Kings") pre šest godina je postao njihov stalni član. Bend je odmah prepoznao njegovu kreativnost i talenat kao muzičara i pevača. Mikael je sada i umetnički direktor grupe. On je veza između tradicije njihove muzike i obnavljanja žanra.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading