Nagrada za Lazara Ristovskog i "Dnevnik mašinovođe" na Festivalu u Pragu

Autor:

07.08.2017 16:03

Foto:

Foto:



Film ''Dnevnik mašinovođe'' Miloša Radovića i glumac Lazar Ristovski nagrađeni su na Festivalu nezavisnog filma u Pragu (Prague Independent Film Festival), saopštila je danas producentska kuća "Zillion film".

Veliki uspeh filma “Dnevnik mašinovođe“ u Stokholmu i Njujorku

Radovićev film je proglašen najboljim na festivalu u Pragu i nagrađen "Zlatnom zvezdom", dok je Ristovski dobio "Zlatnu zvezdu" za najboljeg glumca i Gran pri festivala - "Zlatnog orla" za doprinos evropskoj filmskoj umetnosti.

"Dnevnik mašinovođe", Radovića i Ristovskog, koji pored toga što igra u filmu, takođe je i producent, već su nagrađeni na više festivala. Na 64. Pulskom filmskom festivalu Radović je osvojio "Zlatnu arenu" za najbolju režiju, dok je žiri mladih filmofila nagradio "Dnevnik mašinovođe" kao najbolju manjinsku koprodukciju.

"Dnevnik mašinovođe" je proglašen i najboljim filmom na festivalu "The Golden Linden" u Sofiji, Ristovski je dobio nagradu za životno delo "Zlatna iguana" u Meksiku, a Radović je proglašen najboljim rediteljem na "Winter Film Awards" festivalu u Njujorku.

Na Međunarodnom filmskom festivalu u Džaipuru Radović je dobio "Zlatnu kamilu" kao najbolji reditelj, a film je naišao na izvanredan prijem kod tamošnje publike.

U Manhajmu "Dnevnik mašinovođe" je proglašen najboljim filmom od žirija, publike, ekumenskog žirija i nemačkih distributera, a trijumfovao je i na ARPA međunarodnom filmskom festivalu.

Maja Gašić

Autor