Mileni Dravić "Nušićeva nagrada" za životno delo

Autor:

04.04.2017 21:11

Foto:

Foto:



Ovogodišnja dobitnica "Nušićeve nagrade" za životno delo glumcu - komičaru je istaknuta dramska umetnica Milena Dravić, jednoglasno je odlučio žiri Festivala "Nušićevi dani" u Smederevu.

Promocija monografije o Draganu Nikoliću: Svi detalji iz života “gospodina mangupa”

#tvrevija #dragannikolic #milenadravic #obrazuzobraz

Објава коју дели Sandra Činjat (@chinjatsax) дана 18. Мар 2017. у 4:17 PDT

Kako stoji u obrazloženju žirija, kojim je predsedavala Radmila Živković, dramska umetnica, "Milena ima dugoveku i bogatu glumačku karijeru koju karakteriše svestranost u izrazu, osoben scenski jezik, rečita preciznost u pokretu, duboka sugestivnost, maštovito poigravanje", a "uz velike dramske i istorijske role i publici i kritici posebno su upečatljive one iz romantičnih komedija".

Milena Dravić je najveća filmska diva Jugoslavije i jedna od najpopularnijih srpskih filmskih, pozorišnih i televizijskih glumica.

Veliki povratak velike dive: Nakon bolesti, Milena Dravić ponovo pred kamerama

Dobitnica je najznačajnijih domaćih glumačkih nagrada - Dobričinog prstena i Nagrade Žanka Stokić, kao i Nagrade za najbolju sporednu glumicu na Kanskom filmskom festivalu (Poseban tretman), Nagrade Zlatna ruža na Filmskom festivalu u Veneciji (Jutro), Zlatne arene za najbolju jugoslovensku glumicu na Filmskom festivalu u Puli (Prekobrojna, Biciklisti).

Pozorišni festival 34. Nušićevi dani biće održan u Smederevu od 19. do 28. aprila, a po tradiciji, Nušićeva nagrada za životno delo glumcu komičaru dodeljuje se poslednjeg festivalskog dana.

Komentari. (0)

Loading