Kusturica: Kada sam pogledao snimak filma, shvatio sam da to nije trebalo da uradim

Autor:

21.12.2016 15:51

Foto:

Foto:



Na konferenciji za novinare u Moskvi, Emir Kusturica je rekao da više neće igrati u filmovima i da mu mnogo više odgovara da bude filmski reditelj.

Srpski reditelj i glumac Emir Kusturica izjavio je danas da planira da završi glumačku karijeru i da više neće učestvovati ni u jednom filmu, prenosi agencije Beta.

Na konferenciji za novinare u Moskvi, na predstavljanju svog novog filma "Na mlečnom putu", u kojem glumi s italijanskom glumicom Monikom Beluči, Kusturica je rekao da više neće igrati u filmovima i da mu mnogo više odgovara da bude filmski reditelj, preneo je TASS.

-Ovaj film je bio veoma težak za mene. Igrati u njemu je bio veliki problem. Rad glumca i reditelja su dve različite stvari. Kada sam pregledao snimak, shvatio sam da to nije sasvim ono što je trebalo da uradim kao reditelj, izjavio je Kusturica.

Film "Na mlečnom putu", priča o ljubavi u vreme rata u Bosni i Hercegovini, učestvovao je na filmskom festivalu u Veneciji.

Glumica Sloboda Mićalović, ipak ima samo reči hvale za čuvenog reditelja.

-Nikako da pronađem pravu reč kojom bih opisala kako se sve to događalo. Po prvi put posle dugo vremena sam se osetila zaista kreativnom i slobodnom da stvaram, za šta je zaslužan reditelj, ali i još neke okolnosti.Potrebno mi je još vremena da se svi utisci slegnu, ali je to svakako jedno od iskustava koja ću pamtiti i kad doživim neku duboku starost. Što bi rekao moj kolega Vuk Kostić, pre nego što zauvek zaklopiš oči, sigurno će jedna od stvari kojih ćeš se setiti biti saradnja s Emirom. To je zaista tako. Osećala sam se sigurno, kreativno, slobodno, srećno, tako da sam mogla apsolutno da uživam i kreiram svoj lik.- rekla je glumica za B92

Komentari. (0)

Loading