Konča Buika: Smehom protiv svih problema

Autor:

28.11.2016 14:40

Foto:

Foto:



Tamnoputa "kraljica flamenka" autorka je devet od deset pesama na albumu koji prožimaju rege, raga (ragga), flamenko, arenbi (R&B), afrobit i gospel.

-Želela sam veći bend i da doprem do mlađe publike. Album je injekcija snage slušaocu da nastavi dalje u životu, da zaboravi probleme i prepreke, rekla je Buika Tanjugu u susret koncertu. Slavna pevačica ističe da živeti bez straha je nešto što moramo sebi ponavljati svakog trena.

-Sa životom se treba suočiti sa osmehom, koji otklanja lične probleme-, smatra jedna od najznačajnijih umetnica "world music", specifičnog glasa, harizme i snažne pojave.

Na albumu "Vivir sin miedo" Buika prvi put u karijeri peva više na engleskom nego na španskom jeziku, često mešajući oba što je prirodna posledica decenije neprekidnih putovanja po svetu.

-Jezik je samo oruđe koje koristim dok pevam. Osećam muziku, osećam boravak na pozornici. Pokušavam glasom da izrazim sebe i sreću, radost, tugu, ljubav, tako da nema mnogo razlike između engleskog i španskog-, naglasila je ona.

Buika je tokom godina sarađivala sa nekim od najboljih muzičara sveta, kao što su Anouška Šankar, Sil, Neli Furtado, Pat Meteni i Čik Korija, a među najupečatljivijima je rad sa kultnim španskim režiserom Pedrom Almodovarom na filmu "La Piel Que Habito" (Koža u kojoj živim, 2011).

-Gledajući je kako crpi iz tako različitih žanrova i spaja ih sa takvom gracioznošću i spontanošću, ne mogu se oteti utisku da joj predstoji svetla budućnost, dok god svedočimo kako beskrajno evoluira kao izvođač koji ne poznaje granice, rekao je svojevremeno Almodovar.

Komentari. (0)

Loading