Ko je ubio Loru Palmer: Nova sezona serije "Tvin Piks"

Autor:

10.01.2017 10:23

Foto:

Foto:



Nova sezona serije "Tvin Piks", nastavak kultne misteriozne krimi drame Dejvida Linča iz 1991, debitovaće na kanalu "Šoutajm" (Showtime) širom sveta 21. maja, dvočasnom epizodom, objavio je predsednik TV kuće Dejvid Nevins.

Odmah nakon premijere i treća i četvrta epizoda će istovremeno biti dostupne na digitalnim platformama ovog kanala.

Nova sezona, koja stiže na male ekrane posle 26 godina pauze, imaće 18 epizoda. Linč je ceo ciklus snimio kao film, pa je tek kasnije "seckao" materijal na epizode.

Nakon istovremenog puštanja u etar prve četiri epizode, serija će nastaviti da se emituje jednom sedmično, jer Linč veruje u "nedeljnu televiziju", rekao je Nevins, dodavši da će novi "Tvin Piks" biti prikazan istovremeno širom sveta.

Dirketor "Šoutajma" je priznao da je već odgledao celu sezonu, na privatoj projekciji koju je Linč upriličio, služeći goste krofnama pre svake nove epizode. Nevins je ovo novo izdanje "Tvin Piksa" nazvao "čistom heroinskom verzijom Dejvida Linča" koja, poput originala, zahteva "pomno praćenje".

U novom "Tvin Piksu" pojaviće se većina starih likova. Kajl Meklahlan vraća se kao specijalni agent FBI Dejl Kuper. Nevins je celu priču nazvao "odisejom Dejla Kupera u Tvin Pisu".

Iako nije odbacio mogućnost i druge nove sezone na "Šoutajmu", Nevins je istakao da predstojećih 18 epizoda predstavlja zaokruženu celinu.

Na promociji serije nakon Nivensa medijima su se obratili i Dejvid Linč i neki glumci. Niko od njih nije otkrio nijedan detalj novog zapleta.

Linč je govorio o tome kako je odlučio da se sa Markom Fosterom ponovo vrati ovoj misteioznoj varošici iako je druga sezona serije bila prekinuta pre vremena na ABC, pa je publika imala utisak da je priča o tome ko je ubio Loru Palmer ostala pomalo nedorečena.

- Ko je ubio Loru Palmer je pitanje na koje, zapravo, nikada nismo hteli da odgovorimo. Ta misterija je bila guska koja je davala zlatna jaja. Međutim, u jednom trenutku nam je rečeno da stvar privedemo kraju - rekao je Linč. Reditelj je dodao i da je prethodnik serije, film "Vatro, hodaj sa mnom" (1992) ima "veoma važnu" ulogu u novoj sezoni.

Na pitanje zašto nekih ključnih glumaca nema u nastavku, poput Džoan Čen (Džoslin Pakard) i Lare Flin Bojl (Dona Hejvord), Linč je rekao da delom ima veze sa novim zapletom. On je odbio da komentariše zašto je, na kratko, napustio projekat.

Posle Linča pred novinare su izašli Kajl Meklahlan (agejt Kuper), Medhen Amik (Šeli Džonson), Migel Ferer (forenzičar Albert Rozenfild), Kimi Robertson (Lusi Moran) i novi glumci Lora Dern i Robert Foster, koji nisu otkrili imena svojih likova.

Oni su povratak "Tvin Piksu" često opisivali rečima "magično" i "familija". Pričali su o neobičnom metodu Dejvida Linča koji često daje nejasne instrukcije glumcima, "poput uzdaha ili sleganja ramenima", kako je rekla Dernova, ali da im istovremeno pruža neverovatnu slobodu pa rad sa drugim rediteljima često izgleda kao da ih je neko "strpao u kutiju".

Komentari. (0)

Loading