Kendi Dalfer: Zašto sam se dvoumila da li da prihvatim laskavo priznanje počasne građanke Niša

Autor:

15.08.2017 12:27

Foto:

Foto:



Za veliko finale 34. "Nišvila", organizatori su sačuvali nastup čuvene holandske saksofonistkinje Kendi Dalfer, miljenice niške publike. U znak zahvalnosti umetnici za dosadašnju promociju festivala, planirano je da joj na završnoj večeri gradonačelnik Darko Bulatović uruči laskavo priznanje počasne građanke grada Niša.

We did it! ?????? #Nišville #Nišville2017 #jazz

Објава коју дели Младен Митић ( Mladen Mitić ) (@mladenbmitic) дана 14. Авг 2017. у 2:56 PDT

Kendi je do sada četiri puta nastupala na "Nišvilu", počev od 2009. godine, a juče je, uoči koncerta, novinarima priznala da je u prvi mah nije oduševila vest da je postala počasna građanka Niša, da se čak i dvoumila da li da prihvati tu titulu.

#candyintherain #singingintherain #allthatjazz

Објава коју дели Teodora Kul (@teodorakul) дана 14. Авг 2017. у 3:36 PDT

Kendi Dalfer počasna građanka Niša (foto/ video)

- Kad sam čula za to, bila sam veoma zbunjena. Ja nisam ni građanka Amsterdama, u kome živim, ja sam građanka sveta. Ali onda su mi rekli da mi je to priznanje dodeljeno zato što sa toliko ljubavi dolazim na "Nišvil" i u Niš. Tada sam shvatila da je to ogromna čast. Dodatnu motivaciju dalo mi je to što su me za priznanje predložili mladi ljudi. Prihvatila sam da budem počasna građanka Niša, jer je to nagrada za moju muziku i za to što sam toliko puta gostovala na "Nišvil džez festivalu" - otvorila je dušu atraktivna Holanđanka, koja već godinama promoviše Niš i "Nišvil" svuda po svetu.

Објава коју дели ?? (@_milicajocic_) дана 14. Авг 2017. у 10:40 PDT

Zahvaljujući njenim nastupima, ovaj festival je postao poznat ne samo u njenoj rodnoj zemlji, već i širom Evrope.

- "Nišvil" je specifičan festival po mnogo čemu, a najviše po mladim ljudima. Kad sam prvi put svirala ovde, bila sam veoma iznenađena. Prvi put sam nastupala na nekom džez festivalu na kome je toliko mladih u publici. Svuda na svetu na džez svirkama su stariji ljudi. To mi je baš dalo energiju, dopada mi se što mladi ljudi slušaju džez - rekla je Kendi Dalfer, prenose Novosti.