Jugoslovensko dramsko pozorište izvodi "Hamleta" u Ljubljani

Autor:

10.12.2016 12:09

Foto:

Foto:



Hamlet Vilijama Šekspira u režiji Aleksandra Popovskog u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta gostuje 11. decembra u Slovenskom narodnom gledališču u Ljubljani.

Predstava Hamlet u kojoj igraju Nebojša Glogovac, Jasna Đuričić, Jovana Stojiljković, Bojan Dimitrijević, Nikola Rakočević, Vlasta Velisavljević, Goran Šušljik, Miloš Samolov i Boris Milivojević biće izvedena na sceni najznačajnijeg dramskog pozorišta u Sloveniji na kojoj je Jugoslovensko dramsko pozorište gostovalo više puta, između ostalog i sa predstavama Zmajeubice (2015), Rođeni u Yu (2012) , Elijahova stolica (2012), Molijer – još jedan život (2004), Skup (2004)…

Za predstavu koja je premijerno izvedena 17. septembra 2016. godine na Sceni „Ljuba Tadić”, vlada veliko interesovanje publike, a do kraja sezone Hamlet će gostovati i na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, u Folksteatru u Beču, u Milanu…

Adaptaciju Šekspirove drame uradio je Goran Stefanovski. Scenografiju potpisuju NUMEN i Ivana Jonke. Kostimograf je Maria Marković, a kompozitor Kiril Džajkovski. Za scenski pokret bila je zadužena Sonja Vukićević, a za scenski govor Ljiljana Mrkić Popović.

Gostovanje Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Ljubljani podržavaju grad Beograd i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Komentari. (0)

Loading