Jedan na jedan sa celim svetom: 11. Festival nauke na Beogradskom sajmu

Autor:

07.12.2017 15:12

Foto:

Foto:



Na Beogradskom sajmu od 14. do 17. decembra održaće se 11. Festival nauke, a biće to prilika da svet naučnih izazova "jedan na jedan" povede sve zaljubljenike u nauku kroz najuzbudljivije naučne priče današnjice i veoma izvesne i nikad bliže budućnosti.

Tokom četiri dana trajanja festivala, u četiri hale Beogradskog sajma na festivalu će biti prikazane 53 različite postavke i 4 izložbe, dok će na Naučno-fantastičnoj bini u Hali 5 svoje znanje sa publikom podeliti naučnici iz sedam različitih zemalja.

Na prvom Festivalu nauke, koji je održan u zgradi Geozavoda 2007. godine učestvovalo je 150 naučnika i 12 institucija, a ulaskom u drugu deceniju postojanja, na 11. Festivalu nauke učestvovaće više od 60 naučnih i obrazovnih institucija i preko 700 naučnika. Tako će ovogodišnji festival provesti sve posetioce kroz najuzbudljiviju i najveću naučnu avanturu u regionu.

Centralna tema ovogodišnjeg festivala jeste pokret, pa je tako i jedna od najvažnijih novina upravo naučni poligon koji nosi to ime "Nauka u pokretu". Ova zona sa interaktivnim postavkama nateraće posetioce da razmišljaju o pokretu kao nikada do sada i po prvi put će spojiti pokret i nauku i pokazati svim posetiocima da iza poluga, cirkuskih veština, košarke, mačevanja i drugih sportova i našeg tela stoji fizika, hemija, medicina, odnosno nauka.