I najgori filmovi dobili priznanja: Zlatna malina za Hilari Klinton (video)

Autor:

25.02.2017 22:14

Foto:

Foto:



Dokumentarni film koji kritikuje američku demokratsku predsedničku kandidatkinju Hilari Klinton, "Hillary's America" dobitnik je ovogodišnje Zlatne maline za najgori film, a s filmskim ostvarenjem "Batman v Superman" deli broj osvojenih Malina - svaki po četiri.

Majkl Džekson, Springstin, Selin Dion, Adel: Muzički nastupi koji su ostavili u senci dobitnike Oskara (video)

Proglašenje najgorih filmskih ostvarenja, glumaca, scenarija, reditelja i ostalih filmskih stvaratelja tradicionalno se održava dan pre objave najprestižnije američke filmske nagrade Oskar.

Reditelj filma o Hilari Klinton, Dineš D'Souza, osvojio je Malinu za najgoreg glumca/naratora i za najlošijeg reditelja, zajedno s Brusom Skulijem koji uz njega potpisuje režiju.

Beki Tarner dobila je Zlatnu malinu za najgoru glumicu u D'Souzinom i Skulijevom dokumentarcu, koji je tokom prošlogodišnjeg prikazivanja u severnoameričkim bioskopima zaradio skromnih 13 miliona dolara.

Po broju osvojenih Zlatnih malina (4) pomenutom D'Souzinom filmu konkuriše film "Batman v Superman". Jednu je dobio za najgori scenario, potom za najgori nastavak, rimejk, spinof, ripof, te u kategoriji najgoreg filmskog para/grupe (Ben Aflek i Henri Kavil).

Razzie Redeemer nagradu (nagrada za “pokajnika” koji je počeo da snima bolje filmove) ove godine je uverljivo osvojio glumačko-rediteljski veteran Mel Gibson, čija je ratna drama "Hacksaw Ridge" nominovana za šest Oskara.

Beogradski filmski praznik: Večeras počinje 45. FEST (foto/ video)

O tome u kojoj su meri bili loši filmovi prikazivani prošle godine govori i to što su organizatori dodele odlučili da prošire broj nominacija u pojedinim kategorijama s ranijih pet na šest nominovanih.

Statua Zlatne maline košta oko pet dolara i u obliku je "maline veličine loptice za golf" koja se nalazi na roli filma od 8 mm, a cela je obojena zlatnom bojom.

Naziv raspberry (malina) koristi se u izrazima u kojima se želi uskratiti poštovanje, poput "blowing a raspberry". Naime, u slengu ta fraza (blowing a raspberry ili blowing a strawberry) znači proizvoditi zvuk sličan ispuštanju vetrova, s ciljem da se jedna ili više osoba ismeju.

Komentari. (0)

Loading