I beogradska publika poklekla pred "Don Žuanom"

Autor:

27.02.2017 16:08

Foto:

Foto:



Glumački ansambl Jugoslovenskog dramskog, predvođen Vojinom Ćetkovićem i Sergejom Trifunovićem, u nedelju veče je ispraćen burnim, premijernim aplauzom - beogradska publika pozdravila je novog Molijerovog "Don Žuana" na pozorišnoj sceni, u rediteljskom (i scenografskom) čitanju Gorčina Stojanovića.

U priči o najpoznatijem zavodniku svetske literature i Zganarelu, njegovom vernom prijatelju (ali i antipodu) igraju i Anđelika Simić, Vojislav Brajović, Marko Baćović, Dubravko Jovanović, Milica Janevski, Goran Daničić, Jovana Gavrilović, Slobodan Tešić. Kako je i najavljeno, posebnu čar ovoj predstavi dale su baletska umetnica i koreograf Sonja Vukićević (Vreme) i operska pevačica Katarina Jovanović, pišu Novosti.

Sloboda i Vojin zablistali na premijeri “Mlečnog puta”

Inače, "Don Žuan" je prvi put izveden u JDP, ali su na repertoaru kuće proteklih decenija bili neki drugi komadi slavnog komediografa. Prvi naslov "Građanin plemić" bio je 1953. godine u režiji pozorišnog maga Bojana Stupice. U međuvremenu, Molijerovim delima bavili su se u ovom teatru naši najznačajniji reditelji. Između ostalih, Mata Milošević, Dejan Mijač, Dušan Jovanović, Egon Savin i Jagoš Marković.

 

Komentari. (0)

Loading