Gordana Marić o seriji "Grlom u jagode": To je bilo vreme kada smo bili skromni i čestiti

Autor:

31.10.2016 21:04

Foto:

Foto:



Serija "Grlom u jagode" koja je ostavila dubok emotivni trag na mnoge generacije gledalaca, obeležila je ovog vikenda veliki jubilej- 40 godina od premijernog prikazivanja.

Atmosfera Beograda šezdesetih godina prošlog veka i univerzalna pitanja kojima se bavi glavni junak, gimnazijalac, a kasnije student, Branislav Živković (Bane Bumbar) prepričavaju se i decenijama kasnije, jer je odrastanje i danas podjednako i lepo i teško sa puno izazova.

A photo posted by Ana Vuckovic (@anchyvoo) on Oct 28, 2016 at 11:48am PDT

Glumica Gordana Marić, u legendarnoj seriji tumačila lik Goce, Bumbarove devojke u intervjuu za "Novosti" govorila je o tome koliko se vreme promenilo.

- To je vreme kad smo bili skromni i čestiti. Najvažnije nam je bilo to da budemo dobri ljudi i uspešni đaci - rekla jee glumica i profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. - Mangupluci koji su se tada dešavali danas ne mogu na taj način da se ponove. Ali, odrastanje je uvek isto. I dalje ti lupa srce kad vidiš simpatiju i do pola noći razmišljaš da li je sad sa nekom drugom. Kobajagi danas su devojke lake, a momci zainteresovani samo za zabavu "na jedno veče". To je glupost! Sve je pitanje srca i ljubavi. Razmišljanje o tome hoće li mi se javiti nikad neće izaći iz mode.

A photo posted by mladen_s (@mladen.savkovic) on Oct 20, 2016 at 11:57am PDT

U kakvom sećanju vam je ostao taj period?

- To je bilo doba kad smo svi bili isti. Tad nisi smeo drugu da ne pokažeš domaći i budeš nefer. Vladalo je veliko drugarstvo. Danas je sve ubrzano, pa čovek mora da se trudi da preživi.

Gordana Marić je otkrila kako je cela ekipa odlično sarađivala na snimanjima

A photo posted by @jknezevic2003 on Oct 30, 2016 at 10:59am PDT

- Pri pomisli na seriju jave mi se najlepša osećanja. Nedelju dana sam čitala scenario i bila oduševljena tom galerijom likova. U ovoj seriji su igrali fantastični glumci, poput Danila Bate Stojkovića, Olivere Marković i Rahele Ferari. Lepo smo se družili tih šest meseci i ništa mi nije bilo teško. Bila sam izuzetno ponosna i srećna što sam deo ove ekipe. Pribojavala sam se samo hoću li uspeti na pravi način da odgovorim zadacima koji su preda mnom.

Komentari. (0)

Loading