Goran Bregović nagrađen udarničkom značkom na Kozari

Autor:

28.07.2017 22:15

Foto:

Foto:



Jednom od najpoznatijih muzičara sa prostora bivše Jugoslavije i vođi grupe "Bijelo dugme" Goranu Bregoviću danas je uručena udarnička značka, kao i davne 1976. godine kada je istu dobio kao učesnik radne akcije na Kozari.
Udarničku značku Bregoviću je uručio direktor "Fantazi produkcije" Dražen Vrhovac za učešće na prvom rok festu "Kozara u srcu" koji će večeras biti održan na stadionu Benkovac u Nacionalnom parku "Kozara".


Ovaj suvenir Bregoviću je uručen na prijemu koji je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao za Bregovića i članove grupe "Bijelo dugme" Alena Islamovića i Mladena Vojčića Tifu uoči njihovog večerašnjeg nastupa.

Bregović je novinarima nakon prijema izjavio da prvi put svira u Prijedoru mada je ovdje bio na radnoj akciji 1976. godine na Kozari.

- Nisam svirao, samo sam radio i zaradio tada udarničku značku - rekao je Bregović.

A post shared by Aleksandar Trkulja (@aco_trk) on Jul 28, 2017 at 1:23am PDT


On je uoči koncerta na Benkovcu svim ljubiteljima muzike i zvuka "Bijelog dugmeta" obećao dobar provod i veseo letnji program.

- I nama je stalo da se zabavimo zajedno sa publikom - rekao je Bregović.

A post shared by @mantovaoutletvillage on Jul 28, 2017 at 7:13am PDT


Budući da je prvo veče festivala na Benkovcu otkazano zbog kiše, večeras nastupaju i grupe "Tatu", "Osvajači", "Atomsko sklonište" i "Kerber", a potom "Nolimit nau", "Fijasko" i "Bijelo dugme".

Maja Gašić

Autor