Festival autorskog filma: Neukroćeno, opasno, slatko, sirovo

Autor:

18.11.2016 19:17

Foto:

Foto:



22. Festival autorskog filma, biće održan od 25. novembra do 3. decembra.

Program ove godine čini osamdeset i jedno filmsko ostvarenje, dok glavni, takmičarski program donosi dvadeset dva ostvarenja, od kojih se dvanaest takmiči za gran-pri festivala „Aleksandar Saša Petrović“.

Filmovi koji se takmiče su Sijeranevada, Akvarijus, Album, Svi severni gradovi, Sirovo, Ornitolog, Srca sa ožiljcima, Između, Ostani uspravan, Sudar, Zovem se Nero i Boris bez Beatris.

Među filmovima u glavnom programu za koje se traži karta više je i novo ostvarenje Kena Louča, Ja, Danijel Blejk, pobednik Kanskog festivala, čija je prva projekcija koja će se održati 25. novembra u 19.30, već rasprodata.

Takođe, jedno od najiščekivanijih ostvarenja je i Toni Erdman, dobitnik nagrade Fipresci na ovogodišnjem Kanskom festivalu, koji će svečano zatvoriti ovogodišnji festival.

Osim glavnog programa, festival je ove godine bogatiji za još veći broj pratećih programa, koji osim filmskih ubraja i predstave, edukativne programe i radionice.

Glavna sala festivala i ove godine biće Dom omladine Beograda, dok će se filmovi prikazivati i u Dvorani kulturnog centra Beograda, staroj i novoj zgradi Muzeja Jugoslovenske kinoteke, bioskopu „Fontana“, UK „Parobrod“, Domu kulture Studentski grad, „Art“ bioskopu – Kolarčeva zadužbina i UK „Palilula“.

Komentari. (0)

Loading