Džejms Kameron snima dokumentarac o "Titaniku"

Autor:

29.07.2017 18:40

Foto:

Foto:



Posle gotovo dvadeset godina od premijere svetski popularnog filma "Titanik", režiser Džejms Kameron najavio je da će snimiti dokumentarni film koji će istražiti tačnost istorijskih činjenica, ali i proveriti tehničke detalje njegovog ostvarenja.

Reditelj Džejms Kameron pokrenuo misiju spasavanja blaga sa “Titanika“ (foto)

-Zašto se Rouz nije malo skupila na dasci i napravila mesta za Džeka - prvo je i osnovno pitanje koje gledaoci postavljaju od samog pojavljivanja filma u bioskope.

Nakon decenijskog čekanja na odgovor, izgleda da će fanovi biti zadovoljeni. Kameron je najavio da će, u saradnji sa kanalom National Geographic snimiti dokumentarni film u trajanju od sat vremena.

Breathtaking #titanic

A post shared by Titanic (@you_jump_i_jump) on Jan 15, 2016 at 2:17pm PST

- Kada sam režirao film, trudio sam se da sve istorijske i tehničke činjenice budu precizne, ali mislim da je došlo vreme da to i proverim - izjavio je Kameron, prenosi N1.

On je dodao da će uz novu tehnologiju i saznanja tako videti da li je negde pogrešio, a moći će i da eventualne greške ispravi.

Never Let Go #titanic

A post shared by Titanic (@you_jump_i_jump) on Aug 21, 2015 at 8:45am PDT

Film, režiran po istinitom događaju, premijerno je prikazan prvog novembra 1997. godine, a glavne uloge tumače Kejt Vinslet i Leonardo Dikaprio.