Drugi Jesenji pozorišni festival Emira Kusturice na Mećavniku

Autor:

11.10.2017 19:23

Foto:

Foto:



Drugi Jesenji pozorišni festival reditelja Emira Kusturice održaće se 27. i 28. oktobra na Mećavniku.

Izreka našeg proslavljenog književnika, Matije Bećkovića „Kao da živimo u međuvremenu“, ovogodišnji je slogan festivala koji se odvija prema ideji osnivača da Mećavnik postane sinonim za prožimanje energije i iskustva između mladih i ostvarenih umetnika.

- Moja želja je da se Mećavnik sve više pretvara u kulturnu instituciju, pa utoliko ta ideja da svako godišnje doba ima jedan svoj festival, zapravo je ispunjenje sna o svrsi tog prostora, slično Andrićgradu. Namera ove kuće ili ovaj entuzijazam upućen je na stvaranje, ojačavanje krvne slike sveta koliko je to moguće, bez ogromnih ambicija, jer svet se menja velikim udarima i velikim promenama. A ovo je tihi rad barem na tim brdima koja su do juče bili nedođija, a sad odjednom dolaze najveći umetnici sveta - izjavio je Emir Kusturica najavljujući pozorišni festival.

Selekcija festivala poverena je mladom reditelju Milanu Neškoviću koji iza sebe ima više uspešnih i nagrađivanih predstava na scenama najeminentnijih pozorišta u Srbiji.

Jesenji pozorišni festival, uz zimski Kustendorf, prolećni Sajam knjiga i letnji muzički festival Boljšoj, zatvara godišnji ciklus festivala Emira Kusturice.

Maja Gašić

Autor