"Depeche Mode" izdaje novi album

Autor:

17.03.2017 11:01

Foto:

Foto:



"Spirit", novi album grupe "Depeche Mode", koji će zvanično biti objavljen sutra, šalje prilično mračnu poruku da se kao društvo vraćamo unazad, piše Asošijeted pres.

Na 14. studijskom albumu britanski elektronski trio kroz numere govori o tome "da nas lažu", traži revoluciju, sve osuđuje za izdaju i "ohrabruje sebičnu đubrad da se ubiju" - i to sve u samo prve četiri pesme.

Pevač grupe “Oasis” Liam Galager otvara Egzit

Bend je najavio i veliku svetsku turneju "Global Spirit tour" kojom će promovisati novi album, prvi posle četiri godine. Evropski deo turneje počinje u Stokholmu 05.maja, a završava se u Klužu u Rumuniji 23. jula 2017. godine, prenosi BBC.

- Pre svega smo hteli da napravimo zabavan album - rekao je jedan od autora pesama, Martin Gor i dodao -To je bila šala.

Mračan ton pesama deluje prikladno za svet koji potresaju ratovi, glad i političke igre.

- Malo je težak za slušanje. Vidite, to je ono što mi radimo. Stvaramo takvu atmosferu koja opisuje svet u kom živimo - rekao je pevač Dejvid Gan.

Gor, jedan od autora devet od 12 pesama, rekao je da album može da zvuči kao reakcija na nedavne političke i kulturološke šokove, ali da je zapravo nastao u drugoj polovini 2015. i početkom 2016. godine.

Uspeh na Brodveju: Elton Džon komponuje za mjuzikl “Đavo nosi Pradu”

- Svet je i tada bio u haosu i to me je deprimiralo. Smatrao sam da jednostavno ne mogu to da ignorišem. Ako sam hteo da zapravo pišem i da budem pošten sam prema sebi, morao sam da se suočim sa tim - rekao je Gor.

Bend iz Eseksa, čija se muzika opisuje kao elektronski rok, novi talas i alternativni rok, oduvek je imao angažovane tekstove koji teraju na razmišljanje.

Po istraživanju britanskog lista "Mirror" o tome koliko je obrazovanja potrebno slušaocu da bi razumeo poruku teksta pesme, ovaj bend ima najsofisticiranije stihove od svih britanskih autora ikada do sada, te je za njihovo razumevanje potrebno 10,3 godina obrazovanja.

- Hteo sam da kažem da osećam da smo malo skrenuli s puta, da se čovečanstvo izgubilo spiritualno. Ovde ne pričam ni o jednoj religiji. Mislim u opštem smislu, i skrećući pažnju na to, možda nateram ljude na razmišljanje - rekao je Gor, prenosi Beta.

Ta grupa koja se na svetsku muzičku scenu probila 1980-tih godina hitom "Just Can't Get Enough", tokom decenija rada je donela pesme "Personal Jesus", "Walking In My Shoes'', "Enjoy the Silence'' i "People Are People".

Spirit nastavlja evoluciju tog benda u alternativnom roku pod novim uticajem producenta Džejmsa Forda, koji je radio i sa "Florence and the Maćine" i "Arctic Monkeys".

Član benda, Endi Flečer kaže da ih je "osvežio" Ford, bubnjar u nekoliko pesama.

Komentari. (0)

Loading