Boda Ninković: Ne treba čekati posao, već mu krenuti u susret

Autor:

26.02.2017 11:16

Foto:

Foto:



On je lik iz bajki, komedija, drama, TV serija i filmova. Slobodan Ninković, jednostavno - Boda. Jedno od najomiljenijih lica srpskog glumišta.

Klavire prevozi Ostoja: kratki film o urbanoj legendi

Glumac Slobodan-Boda Ninković u kratkom intervjuu za "Novosti" otkrio je šta je po njemu tajna popularnosti, koja mu je najomiljenija uloga i koliko je ponosan na ćerke.

* Što ste stariji, sve ste popularniji.

- Uspeo sam da nađem neku formulu trajanja. To je najvažnije za moj posao. Znači, ne trenutan blesak, već jedan kontinuirani rad. Ili bolje rečeno, stalna radost bavljenja glumom.

* Koja vam je najomiljenija uloga?

- Hajde neka bude ona prva, po kojoj sam postao poznat, gde sam igrao Kizu u seriji "Dome, slatki dome". A u pozorištu su to uloge u predstavama "Bure baruta" i "Kad su cvetale tikve". A sve uloge što sam radio za decu - obožavam.

* Kada bi se snimao film o Šešelju, predloženo je da ga igrate vi ili Depardje.

- Sumnjam da bih prihvatio takav angažman, ali mi prija poređenje sa slavnim francuskim glumcem.

* Vaš brat Ljuba je muzičar, a i vama je muzika vrlo važna.

- Jeste, ja sam iz muzike i ušao u ovaj posao. I ona me stalno prati. Pre nekoliko dana uskočio sam u mjuzikl "Spamalot", umesto Koje, i vrlo sam zadovoljan ulogom.

Slobodan-Boda Ninković:  Uzbudljivi vodvilj masti i aleve paprike

* Veliki ste ljubitelj sporta i strastveni partizanovac. Vaša ćerka Nađa je reprezentativka u odbojci.

- Trudio sam se uvek da joj pomognem. Više godina sam, dok je bila u mlađim kategorijama, bio njen lični prevoznik na treninge i drago mi je što je ona uspela u sportu. Osvojila je Evropsko prvenstvo u odbojci.

* Ni Nađa, a ni vaša druga ćerka Anja nisu krenule vašim stopama.

- Zadovoljan sam što su one same odabrale svoj put. Anja se bavi produkcijom i vrlo je talentovana i odgovorna za taj posao.

* Šta biste savetovali svojim mlađim kolegama?

- Da se mnogo ne obaziru na priče kako je bilo nekada i da nemaju sliku Zapada o poslu, jer ni tamo nije idealno. Moraju da imaju veru i iskrenu želju da se bave time i da ne čekaju posao, već da mu krenu u susret.

* Da li spremate nešto novo?

- Završavam snimanje serije "Senke na Balkanu" sa Draganom Bjelogrlićem. U aprilu ću u BDP imati premijeru predstave "Moj deda je aut"...

Bjela o seriji “Senke nad Balkanom”: Snimali smo na minus devet

* Šta vam je još obeležilo proteklu nedelju?

- Dve stvari. Moje uskakanje u predstavu "Spamalot" i promocija knjige novinara Zorana Lj. Nikolića "BG priče 2". On je jedan od retkih autora koji pokušava da prave vrednosti sačuva od zaborava.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading