Besplatne projekcije: Festival evropskog filma od 23. januara

Autor:

17.01.2017 09:31

Foto:

Foto:



Savremena filmska ostvarenja iz 15 zemalja Starog kontinenta, od 23. do 30. januara, biće na programu Festivala evropskog filma. Organizatori festivala su Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU info-centar, u saradnji sa ambasadama zemalja članica EU.

Reč je o filmskim ostvarenjima iz Rumunije, Belgije, Francuske, Kipra, Hrvatske, Italije, Holandije, Bugarske, Nemačke i iz Švedske.

Festival će u ponedeljak, 23. januara u 18 časova, otvoriti austrijski film Laku noć, mama.


To je treći deo petog uzastopnog Festivala evropskog filma, koji Delegacija EU i EU info-centar organizuju u saradnji sa ambasadama zemalja članica EU i gradskim kulturnom centrima.

Festival je 2016. uneo novinu, jer je održan najpre u gradovima u unutrašnjosti Srbije, a završava se u Beogradu.


Savremena filmska ostvarenja su tako u prvom delu, održanom u maju, a potom i u periodu od oktobra do novembra, mogli da vide gledaoci u devet gradova, počev od Novog Sada, gde je Festival otvoren, preko Niša, Šapca, Leskovca, Prijepolja, Prokuplja, Obrenovca, Užica do Negotina.

Festival će biti završen projekcijom švedskog filma Palme, koji govori o životu bivšeg švedskog premijera Ulofa Palmea, u ponedeljak 30. januara, s početkom u 20.30 časova.

Projekcije će se održavati u EU info-centru, u Ulici kralja Milana 7.

Svakoga dana, uključujući i vikend, biće održane po dve filmske projekcije – u 18 i 20.30 časova.

Ulaz je besplatan, ali su gledaoci obavezni da prethodno podignu ulaznice u EU info-centru, radnim danom od 10 do 19 časova i subotom od 10 do 15 časova.

Komentari. (0)

Loading