"Beogradski barok" u podne na Kolarcu

Autor:

23.09.2016 16:03

Foto:

Foto:



U subotu 1. oktobra s početkom u 12 časova "Beogradski barok" prirediće koncert u foajeu velike sale Zadužbine Ilije M. Kolarca. Koncert pod nazivom Con trombe! realizuje se u saradnji sa Centrom za muziku Kolarčeve zadužbine, u okviru ciklusa Barok u podne, a na programu su dela Bibera i Persela. Ovim nastupom ansambl otvara jesenji deo sezone koji će biti ispunjen raznovrsnim programom i premijernim izvođenjima.

Beogradski barok će ovom prilikom predstaviti saradnju sa kolegama Aleksandrom Soluncem i Jovanom Savićem koji su svoje interesovanje za izvođenje muzike na prirodnim - baroknim trubama već prikazali u okviru svoje matične kuće Beogradske filharmonije. Program je sastavljen od muzike dva velika kompozitora 17. veka Henrija Persela (Engleska) i Hajnriha Ignaca Franca fon Bibera (Austrija) i sadrži kompozicije posvećene trubi i gudačima. Beogradski barok ovim programom najavljuje i dalju saradnju sa domaćim izvođačima na istorijskim duvačkim instrumentima.

"Beogradski barok" je muzički ansambl koji se već duži niz godina bavi istorijskom praksom izvođenja muzike 17. i 18. veka svirajući na replikama autentičnih instrumenata iz tog perioda, i jedan je od prvih ansambala te vrste u Srbiji.

Ansambl je radio sa mnogim renomiranim muzičarima iz oblasti rane muzike i uspešno je nastupao na brojnim koncertima i festivalima u zemlji i inostranstvu. Koncerti Beogradskog baroka su više puta emitovani na radiju, televiziji i internetu.

Komentari. (0)

Loading