Amira treći put ispunila srca u Sava centru! (video)

Autor:

09.12.2016 17:01

Foto:

Foto:



Svetski priznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin održala je u četvrtak uveče koncert u ispunjenom Sava centru, priredivši oduševljenim Beograđanima još jedno nezaboravno veče puno emocija, i vrhunskog pevanja i sviranja.

Amira se vratila treći put u Sava centar (u poslednjih par godina) kako bi promovisala novi album „Damar“ koji je za Srbiju objavila promoterska kuća Long Play. Sarajka je odmah izvela jednu od dve autorske pesme sa aktuelnog izdanja. U pitanju je zarazni, uvodni singl „Pjevat' ćemo šta nam srce zna“.

- Treći Sava centar i, ono, kontam, fakat je da nestane frka, kad ono jok - nasmejala je sve u publici Amira, iskreno otkrivajući da je trema i ovoga puta bila prisutna.

A onda je krenula emotivna plovidba, ne samo putevima sevdalinke, već i širom prostora Jugoslavije: "Tvojte oči Leno mori", "Vjetar ružu poljuljkuje"...

Retko ko u sali nije pustio glas kad je Amira zapevala, kako je najavila, „zagrebačku sevdalinku“, odnosno vanvremensku baladu iz pera Džonija Štulića, "Ako znaš bilo što".

Svojih "pet minuta" u glavnoj ulozi dobio je zatim i Gelo, a publika mu je zdušno pomogla pevajući Dragojevićevu „Šta to beše ljubav“. Usledio je spontan povratak u drugačiju vrstu evergrina – „Kafu mi, draga, ispeci“, „Mito, bekrijo“...

Uz dugogodišnje saradnike pijanistu Bojana Zulfikarpašića, gitariste Antu Gela i Boška Jovića, zvučnu sliku upotpunili su ovaj put i kontrabasista Zvonimir Šestak, kao i gostujući gitarista Nikola Stajić i bubnjar Amar Češljar.

Aplauzi kao da su u talasima stizali kad je sjajna umetnica završila zvaničan deo koncerta. Pošto, kako kaže, nije formalista, silaženje sa bine je preskočila i – odmah se prešlo na bis. Sačuvala je za taj segment Amira drugu autorsku pesmu sa aktuelnog albuma, naslovnu, a onda je usledio posebno dirljiv finiš. Šantićevski.

Mnogi su Amiri, kako je rekla, zamerili što prošli put u Beogradu nije otpevala „Eminu“, što je sada učinila.

Za sam kraj koncerta – posveta Jadranki Stojaković i jedan od emotivnih vrhunaca večeri, „Što te nema“.

Završetak čarolije koja je potrajala dva sata i deset minuta nije značio i kraj druženja sa Amirom Medunjanin pošto je, ubrzo zatim, brojnim posetiocima, vedra i bez ikakvih tragova umora, još dugo potpisivala diskove "Damara" u holu dvorane.

Komentari. (0)

Loading